skip to content
Les groguetes es pengen del cércol amb el Vila-real Bàsquet Club
Les groguetes es pengen del cércol amb el Vila-real Bàsquet Club

La cantera del Villarreal Femení realitza sessions d’entrenaments amb les seues homòlogues del bàsquet

Quina jornada de diversió van viure les groguetes més xicotetes! I és que les benjamines, alevines i infantils del Villarreal Femení van gaudir d’una sessió d’entrenament al costat de les seues companyes del Vila-real Bàsquet Club en el Pavelló Bancaixa de la localitat, on habitualment juguen i entrenen les xiquetes del club de bàsquet. Les grogues van gaudir de valent, però aquesta sinergia no acaba ací, sinó que les jugadores de bàsquet acudiran pròximament a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza per a atrevir-se amb el futbol.

La jornada va ser d’allò més divertida per a tots dos conjunts. “Hem vingut a compartir espai i entrenament. Crec que és una gran experiència per a les nostres jugadores. S’han divertit molt i han estat preguntant sobre quan vindran les xiquetes del basket a entrenar amb nosaltres”, va manifestar la psicòloga del Villarreal Femení, Jahel Molina. Per part seua, la directora esportiva del Vila-real BC, Trini Bou, coincidia amb Molina en aquest aspecte: “Ha sigut una jornada espectacular. És una aposta enorme per l’esport femení. És una de les pràctiques que farà que les xiquetes vulguen fer esport. Portaven una hora entrenant i no havien demanat aigua; senyal que s’ho passaven molt bé”.

Especialització primerenca o multiesport?

El debat entorn de si l’esport de base ha de basar-se en la ràpida especialització dels xiquets i les xiquetes en una disciplina concreta o aquests han de practicar diferents esports és constant. Rubén Calvo és el preparador físic de tots dos clubs, al Vila-real BC i en la secció femenina del Submarí. Calvo opinava durant la sessió que “l’entrenament que estem plantejant beneficia el desenvolupament integral de les xiquetes perquè està demostrat que la ràpida especialització pot comportar lesions i no beneficia tant el desenvolupament com l’enfrontar-te a molts estímuls. Ací, per exemple, l’ús de les mans. Això es pot extrapolar a qualsevol disciplina esportiva. Creiem que sessions com aquesta beneficien a les jugadores de tots dos clubs”.

Així mateix, Molina va veure aquesta pràctica com “una molt bona oportunitat per a nosaltres perquè ens aproxima a conéixer altres esports que poden ser beneficiosos per al creixement de les nostres futbolistes, ja siga a nivell de moviments com de conéixer com funcionen, especialment, en aquestes etapes primerenques”.

Endavant Vila-real BC

Aquesta acció lúdica va estar emmarcada en el projecte Endavant, del qual forma part el club de la Plana: “Gràcies al projecte Endavant podem fer coses com aquesta. Òbviament, ens faciliten una part econòmica que ens fa créixer i fa que clubs xicotets com aquest tinguen una espenta important, a més d’activitats com aquesta amb les quals les xiques s’ho passen molt bé”, va subratllar una agraïda Bou.

Cal recordar que el Vila-real Bàsquet Club, l’únic femení a la ciutat de Vila-real que va nàixer en 1993 amb l’objectiu d’acollir a les xiquetes que volien practicar bàsquet en el municipi, és un dels clubs integrats en el projecte Endavant Esports i compta amb el suport del Villarreal CF. Quan va nàixer, feia cinc anys que Vila-real no comptava amb secció femenina de bàsquet, per la qual cosa l’entitat va recuperar aquest servei d’esport col·lectiu per a les joves baloncestistas de la localitat de la Plana Baixa. Actualment, compta amb 13 equips en huit categories diferents, entre ells, el incrEDIbles, destinat a usuaris amb discapacitat intel·lectual.

Compartir.