L’alimentació de les futures estreles
L’alimentació de les futures estreles

El Villarreal posa en marxa tallers de nutrició perquè els seus jugadors de Futbol 8 comencen a donar-li valor des dels seus inicis

Quan es tracta de pedrera, metodologia i formació integral, el Villarreal sempre destaca. L’aprenentatge dels seus jugadors més joves tant en aspectes esportius com fora del terreny de joc es considera vital en l’entitat groga i la nutrició és un dels pilars que sustenta aquesta formació extra.

Així ho explica el director dels Serveis Mèdics del Submarí Groc, Héctor Usó: “Al Villarreal la nutrició és un pilar fonamental. Nosaltres ens fixem a seguir el nostre projecte i, des del primer dia que va arribar Fernando (Roig Negueroles) al Villarreal, es va instaurar que la nutrició era un pilar fonamental per a l’esportista i nosaltres seguim aqueix procés i aqueix camí”.

Ara, els jugadors del Futbol 8 de la Cantera Grogueta, de la mà dels Serveis Mèdics del club i acompanyats pels seus coordinadors i tècnics, reben tallers de nutrició per a aprendre què menjar i per què i guanyar autonomia en aquest àmbit de summa importància en el conjunt groguet.

Crear una cultura de la nutrició

Un dels metges del Submarí encarregat d’aquestes formacions, Miguel Pérez, compte que “la idea de les xarrades de nutrició sorgeix perquè un esportista ha d’estar format tant a nivell esportiu, com a nivell del treball fosc, el treball que no es veu i del qual forma part la nutrició”.

Així van nàixer aquests tallers en els quals es dona una formació bàsica als xics, se’ls explica a quin grup pertanyen els aliments o què han de menjar abans i després d’un partit i es conclou amb una sèrie de jocs “perquè demostren el que han aprés o no en l’activitat”, assenyala Pérez.

I és que, tal com assenyala el coordinador adjunt de Futbol 8, Karim Hamidi, “el taller va encaminat a l’autonomia per part dels jugadors, que siguen capaços de dominar diferents recursos i hàbits nutricionals, sobretot, encaminats al seu futur, que en el dia de demà no caiguen en mals hàbits o en errors alimentosos”. Hamidi afig que “una de les claus és la de justificar per què és millor seguir aquestes directrius nutricionals, habituar-los i fer-los reflexionar sobre això”.

Sobre la importància del perquè, Usó usar dona amb la clau, crear una cultura de la nutrició en els més xicotets de la Cantera Grogueta: “No solament és un tema que el xaval sàpia el que ha de menjar i el que no en cada concentració, sinó que és important que conega per què ha de menjar això. Més que sàpia què triar, que ell arribe a comprendre per què. Hem de crear una cultura i una conscienciació de la nutrició en aqueixos xiquets”.

El paper de les famílies

En tractar-se de formacions per als més xicotets, resulta fonamental que els pares i les mares d’aquests joves futbolistes estiguen implicats en els tallers. “En el dia a dia, els jugadors viuen a casa amb els seus pares i acaben menjant el que bonament els fan a la seua casa”, subratlla Pérez. Tal com ho resumeix Hamidi, “l’estar treballant amb xics tan joves també fa que puguem arribar a les seues cases i implicar a totes les famílies per a així intentar reforçar els missatges que manem del club. Perquè es menge fruita i per a tindre una bona alimentació pre i postpartit. Totes aquestes coses sumen per al que anomenem entrenament invisible”.

No obstant això, “un dels aspectes positius és que sàpien que triar quan van d’hotel als tornejos, i així puguen tindre més autonomia i aprenguen a controlar la seua nutrició per ells mateixos”, afig el metge groguet.

L’acompanyament dels tècnics, vital

Els tallers i les directrius dels sanitaris del club mancarien de sentit sense el treball dels cossos tècnics dels equips implicats, que monitoren tot el seguiment anual de l’aspecte nutricional.

“Al final el que estem fent és educar als jugadors, és clar que el joc és molt important però també cal menjar bé, dormir bé i relacionar-se bé amb els seus companys. Els entrenadors són acompanyants que estan dia a dia amb els jugadors, ells estan sempre damunt dels jugadors. Per això a nivell de nutrició els hem inclòs una sèrie de dinàmiques. Per exemple, si un xic porta fruita se li sumen punts, si no els porta se li resten punts, que el premi siga al treball i la continuïtat”, argumenta el coordinador adjunt.

En aquest sentit, el director dels Serveis Mèdics també avala la importància dels entrenadors groguets: “Els coordinadors i tècnics són vitals. Sense ells no seria possible. La repercussió que puga arribar a tindre la nutrició en l’àrea esportiva és gràcies a ells, que són els que estan damunt dels jugadors perquè complisquen tots els seus propòsits nutricionals”.

Així doncs, gràcies al treball de diferents departaments units per a un objectiu comú, la Cantera Grogueta destaca també en formació nutricional i les joves estreles guanyen autonomia en aquest aspecte fonamental per al rendiment mentre aprenen i gaudeixen en el verd dels camps de la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza.

Compartir.