Ferma aposta pels esportistes d’elit de l’UJI
Ferma aposta pels esportistes d’elit de l’UJI
||||

El club beca aquesta temporada a 61 joves dins de la Càtedra Endavant Villarreal CF

El Villarreal CF, a través del seu projecte de Endavant Formació i la Càtedra Endavant, ha atorgat les beques als esportistes d’elit de la Universitat Jaume I en un acte que ha comptat amb la presència de l’ambaixador del Villarreal CF, Marcos Senna.

Per a aquest curs, el club groc ha entregat un total de 61 beques a esportistes de la universitat pública, 30 dones i 31 homes. Aquestes beques es van iniciar en el curs 2012-2013, i des de llavors s’han entregat 391 beques a esportistes que cursen els seus estudis a la Universitat Jaume I. El total acumulat d’aquesta inversió frega ja els 250.000 euros i des de la primera dotació, de 15.000 euros de l’any 2012, s’ha incrementat fins als actuals 30.000 euros anuals, que és l’import que s’ha mantingut des del curs 2016-2017.

Quant a les modalitats, cal destacar que fins a 16 esports diferents són practicats pels becats, sent l’atletisme el que més representació té (24).

Les beques persegueixen un doble objectiu: d’una banda, premiar el rendiment acadèmic de l’estudiantat esportista universitari en funció de la mitjana del seu expedient acadèmic i, per un altre, valorar el seu elevat rendiment en l’àmbit esportiu tenint en compte la seua activitat o resultats en una modalitat esportiva específica. També tenen com a finalitat finançar part de les despeses ocasionades per l’estudi de les titulacions reglades en què està matriculat l’estudiantat esportista.

La Càtedra Endavant, creada mitjançant un conveni entre l’UJI i el Villarreal CF en 2015, encara que la col·laboració entre les dues entitats ja va començar el 2012, té com a objectius generals el foment de la formació, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en l’àmbit de l’esport, així com la promoció de la pràctica i la competició esportiva entre l’estudiantat universitari a través de beques formatives.

Compartir.