skip to content
El Juvenil B, ‘CAUtivat’ amb Endavant Igualtat
El Juvenil B, ‘CAUtivat’ amb Endavant Igualtat

Els Sub-17 groguets es mostren encantats amb el projecte d’RSC junt amb el Centre d’Autisme

Els jugadors i el cos tècnic del Juvenil B del Villarreal van acompanyar als usuaris del CAU (Centre d’Autisme) a visitar l’Estadio de la Cerámica. Preguntats per Mark Pla, un dels capitans de l’equip, alguns dels futbolistes de l’equip dirigit per Saúl Fernández van lloar la seua participació en Endavant Igualtat, el projecte de Responsabilitat Social Corporativa del Submarí mitjançant el qual diferents equips de la Cantera Grogueta conviuen durant tota la temporada amb associacions de la província de Castelló i s’impliquen amb la seua causa.

Un dels jugadors participants en les entrevistes amb Mark Pla va ser el porter internacional amb les categories inferiors de la Selecció Espanyola. “Endavant és un projecte organitzat pel Villarreal en el qual diferents equips de diferents categories col·laboren amb associacions i a nosaltres ens ha tocat amb el CAU de Castelló. Hui hem vingut a visitar l’estadi amb ells, però altres vegades anem a la seua residència i juguem amb ells o berenem”, conta Polo.

Pla va decidir preguntar-li a Álvaro Alcaide, un dels migcampistes de l’equip, que porta cinc temporades en el club, sobre la seua experiència amb Endavant Igualtat. Alcaide va respondre que els fa “eixir-se’n de la bambolla”. “Al final no veiem la realitat d’altres persones ni adonar-nos del que viuen. Convivint amb ells aprenem bastant, se sincera la jove promesa grogueta, fill d’un dels analistes del primer equip, Pepe Alcaide.

Per part seua, Manolo Portela va aterrar a Miralcamp des de Galícia quan era Aleví i, malgrat l’aturada per la pandèmia del COVID-19, ha pogut conviure amb un parell d’associacions abans de fer el propi amb el CAU. “El primer any vaig estar amb AUPA. És una associació de gossos abandoneu-vos. Et poses en la pell dels cuidadors i també de la gent que els ha abandonats. No és bonic de veure. Després vaig estar amb gent amb alzheimer. No t’agradaria que et tocara eixa part de la vida, però t’ajuda a saber portar-ho amb tranquil·litat”, explica Portela.

La majoria dels equips de la Cantera Grogueta ja han acabat les seues activitats d’Endavant Igualtat de la present campanya, a excepció de la Festa Final que se celebrarà demà dimecres 22 de maig en el Casal de Festes de Vila-real.

Compartir.