Derrota davant el Rayo (0-1)

El Villarreal no troba el seu futbol i cau davant el conjunt madrileny en l’Estadi de la Ceràmica

El Villarreal va caure davant el Rayo Vallecano en l’Estadi de la Ceràmica. Els groguets no van trobar el seu millor joc i no van trobar reacció al gol rayista en una nit gèlida i estranya en el camp groguet.

El Submarí tornava aquest dilluns a l’Estadi de la Ceràmica per a tancar la primera volta de LaLiga. El conjunt de Quique Setién buscava el seu quart triomf consecutiu de lliga en el feu groguet després de les impressionants victòries front el Valencia (2-1), Real Madrid (2-1) i Girona (1-0).

L’equip groguet va prendre la iniciativa en la primera part, encara que li va costar trobar la velocitat habitual en les transicions ofensives. La circulació de pilota era una mica més lenta, però no va impedir veure ocasions del Villarreal.

La primera oportunitat va arribar abans del minut 10, amb un tret creuat de Yeremy Pino, que va marxar fregant el pal. L’acció va deixar una passada fantàstica d’Álex Baena.

En l’equador del primer temps, el Submarí va tornar a acariciar el primer gol. Yeremy va enviar la pilota al travesser i el rebuig li va caure a Gerard, que va xutar ràpidament i es va topar amb una providencial mà de Dimitrievski.

Va tornar a la càrrega el Villarreal a la mitja hora de partit. Baena va signar un eslalon fantàstic sobre Ciss en la zona de tres quarts i va traure una potent fuetada que va repel·lir el meta rayista. La pilota li va caure als peus a Capoue, que va armar un xut creuat que va acabar en servei de cantonada.

En el 70’, i després de diversos minuts de domini groguet, el Rayo Vallecano es va avançar en el marcador en el seu primer tir a porteria del partit. Camello va aprofitar una pilota a l’espai per a batre a Jorgensen, que no va mesurar bé en l’eixida. Després del gol, els grocs no van aconseguir trobar la reacció.

En el temps descompte, Gerard va tindre en les seues botes la cama esquerra el punt de l’empat. El davanter català no va poder rematar en condicions una bona assistència amb el cap de Coquelin després d’un desmarcatge de ruptura del francés.

Fitxa tècnica

Villarreal CF: Jorgensen; Foyth (min. 81, Kiko F.), R. Albiol, J. Cuenca, Alberto M. (min. 85, J. Mojica); Parejo, Capoue (min. 81, Coquelin), Álex. B; Chukwueze, Yeremy (min. 81, A. J. Morales) i Gerard.

Rayo Vallecano: Dimitrievski; Balliu, Lejeune, Catena, Fran García; Isi (min. 93, Mario H.), Trejo (min. 77, Nteka), Pathé Ciss (min. 63, Unai López), Santi C.V., Andrés (min. 63, Chavarría); i Camello (min. 77, Falcao).

Gols: 0-1. Min. 70: Camello.

Àrbitre: Pulido Santana (Comité Canari). Va amonestar als locals Foyth, Álex. B i als visitants Pathé Ciss, Andrés, Unai López.

Incidències: Partit entre el Villarreal CF i el Rayo Vallecano, corresponent a la jornada 19 de LaLiga 22-23, celebrat en  l’ Estadi de la Ceràmica davant 14.378 espectadors. Es va guardar un minut de silenci en memoria del exjugador groguet Gerard Escoda.