skip to content
Dels temps en ‘blanc i negre’ als ‘brillants’ èxits com groguets
Dels temps en ‘blanc i negre’ als ‘brillants’ èxits com groguets

El Villarreal va donar colorit al seu equipament al mateix temps que conquistava noves cotes al llarg dels seus 100 anys d’història

Des dels temps de la seua fundació, a partir de 1923, el CD Villarreal va lluir camisa blanca i pantalons negres. Colors amb els quals va aconseguir els seus primers èxits regionals i que va adoptar posteriorment el CA Foghetecaz, en la seua ambició per succeir a Calduch i a la resta de pioners del futbol a la ciutat.

No va ser fins a finals dels anys 40 quan un capritx del destí i l’absència de samarretes blanques en una tenda de València va propiciar el definitiu i accidental canvi al color groc. Este acolorit canvi va agradar a l’afició i va dotar d’una identitat singular al club, que va rebre més tard el sobrenom del ‘Submarí Groc’, que ja es quedaria fins als nostres dies.

Durant una dècada, els jugadors del Villarreal van ser abillats amb una zamarra groga i uns calçons negres, que van donar pas als pantalons blaus al març de 1956. Va ser amb eixa tradicional vestimenta de la qual parla l’himne oficial del Villarreal CF (“Els nostres colors són el blau i el groc”) amb la qual el club va aconseguir els seus primers ascensos a la categoria nacional del futbol espanyol per a, després, a les portes del segle XXI fer un salt inimaginable a la Primera Divisió.

El groc i el blau van acompanyar al Submarí durant quasi cinc dècades. Va ser a partir de la 2004-05 quan el Villarreal va passar a jugar completament de groc. Amb este nou ‘look’, el combinat presidit per Fernando Roig va aconseguir la primera classificació a la UEFA Champions League i va iniciar un exitós cicle en competicions europees que arriba fins als nostres dies.

Pots coneixer més sobre esta travessia del Villarreal CF, que va passar del ‘blanc i negre’ al color groc en el capítol 8 de Memòries del Centenari:

Compartir.