Volem l’ascens (3-1)!
||||||

El Villarreal B remunta a la UD Logroñés i jugarà la final del ‘play-off’ davant el Gimnàstic de Tarragona

El Villarreal B va remuntar davant la UD Logroñés (3-1) i jugarà la final de la promoció d’ascens a Segona Divisió. Els grocs, que van véncer al conjunt de La Rioja amb gols de Del Moral, Dela i Iosifov, es veuran les cares davant el Gimnàstic de Tarragona dissabte que ve per a lluitar per un lloc en la categoria de plata del futbol espanyol.

El filial ‘groguet’ afrontava amb molta il·lusió l’eliminatòria. Els grocs tornaven a disputar un partit de promoció d’ascens a Segona Divisió tres anys després. Amb això, es van desplaçar fins a terres gallegues per a enfrontar-se a la UD Logroñés a Ferrol.

El partit va començar amb molt de respecte i igualtat entre tots dos contendents. Malgrat això, el Mini Submarí va gaudir de la primera oportunitat del partit. Complit el minut 7 de joc, Nico Jackson va filtrar una excel·lent pilota perquè Juan Carlos Arana, amb un control orientat, trepitjara l’àrea rival i trobara un potent tret que es va topar amb l’estirada de Serantes.

Amb el pas dels minuts, el Villarreal B no acabava de trobar fluïdesa i claredat entre línies. Els ‘groguets’ ho van intentar un parell de vegades abans de la mitja hora de partit. Una internada de Nico Jackson que va acabar en servei de cantonada i un error en el control de Serantes van ser els acostaments més destacables del conjunt de Miguel Álvarez en la primera meitat.

Sense quasi arribades de perill fins al minut 40, la UD Logroñés es va avançar contra tot pronòstic. Els de La Rioja van sorprendre el Mini Submarí amb una acció de Pinillos per la banda esquerra. Després de superar al seu parell, el futbolista del Logroñés va cedir el cuir a l’interior de l’àrea on esperava Dubasin per a posar el 0-1 en el lluminós. Un pitxer d’aigua freda per al Villarreal B, que marxava al descans per davall en el marcador A Malata.

A l’inici del segon temps, el Villarreal B va fer un clar pas al capdavant en el joc. Els grocs van gaudir de diverses oportunitats a la volta dels vestuaris. Ahn i Arana van avisar amb dos trets a l’interior de l’àrea que no van trobar porteria per molt poc.

Entre tanta ocasió ‘grogueta’, el Mini Submarí va aconseguir el premi a la insistència en forma de gol. En el minut 61, Alberto del Moral va cabotejar a la xarxa un servei de cantonada botat amb qualitat per Dani Tasende.

El Villarreal B no es va conformar amb l’empat i va continuar buscant amb insistència la remuntada. En el minut 74, Dela va posar el 2-1 en el marcador amb un autèntic golàs. En un lliure directe, Lozano la va trepitjar lleugerament perquè el capità groc es traguera un potentíssim llançament des de la frontal de l’àrea.

En el temps afegit, el conjunt de Miguel Álvarez va marcar el 3-1 al contraatac per mediació de Nikita Iosifov. Finalment, el Villarreal B jugarà la final de la promoció d’ascens a Segona Divisió enfront del Gimnàstic de Tarragona dissabte que ve.

Fitxa tècnica

Villarreal B: Iker Á., M.A. Leal, Dela, P. Iñiguez, Tasende; A. Del Moral, Carlo (Martín, m. 90), Ahn (Iosifov, m. 79), S. Lozano; Arana (Pacheco, m. 79) i N. Jackson.

UD Logroñés: Serantes; Fran Rodríguez (Iñaki, m. 81), Simic, Aitor Arregi, Pinillos (O. Siddiki, m. 90); Jesús Alfaro (Diamanka, m. 90), Javi Castellano (Fer Cano, m. 90), David Ramos (Rodri, m. 81), Dubasin; Aridane i Iker Guarrotxena.

Gols: 0-1. Min. 43: Dubasin. 1-1. Min. 61: A. Del Moral. 2-1. Min. 74: Dela. 3-1. Min. 93: Iosifov.

Àrbitre: José Luis Guzmán Mansilla (Comité Andalús). Va amonestar als locals Arana i Lozano, així com als visitants Aridane i Iñaki.

Incidències: Partit entre el Villarreal B i la UD Logroñés, corresponent a l’encontre de semifinals de la fase d’ascens a Segona Divisió, celebrat en A Malata (Ferrol).