Treballat punt en San Mamés (1-1)

El Villarreal empata davant l’Athletic Club amb un nou gol de Gerard Moreno

El Villarreal va sumar un punt davant l’Athletic Club en un partit molt treballat per part dels homes d’Unai Emery en San Mamés. El Submarí es va avançar gràcies a un golàs de Gerard Moreno, però el conjunt basc va igualar amb un gol de Berenguer fregant el temps de descans (1-1).

El tècnic groc va donar continuïtat a gran part de l’equip que va aconseguir la victòria a Àustria fa tan sols uns dies. El tècnic basc va realitzar tan sols tres modificacions en el ‘11’, donant entrada a Asenjo, Pedraza i Foyth. L’argentí va ocupar la posició de lateral dret.

El Submarí va apostar pel futbol control en la primera part. Dos xuts llunyans de l’Athletic van avisar als grocs, però el primer tant del duel va ser visitant.

El 0-1 va pujar al marcador quan es complia el primer quart d’hora de joc. Alfonso Pedraza va protagonitzar una ‘maradoniana’ jugada, es va plantar en la frontal de l’àrea i tan sols Íñigo Martínez va ser capaç d’arrabassar-li la pilota. Aquesta va caure als peus de Gerard Moreno, que va soltar un xut inapel·lable que va entrar pegat al cep del pal esquerre d’Unai Simón (0-1, m. 15).

El Villarreal acaparava la possessió de la pilota, mentre que l’Athletic pressionava amb bloc alt a la recerca de robar una pilota per a crear perill davant la meta defensada per Asenjo. El conjunt basc va empatar fregant el temps de descans. Yuri va centrar ras des del costat esquerre, Albiol va tocar lleugerament la pilota i aquesta va arribar al segon pal perquè Berenguer l’espentara a la xarxa (1-1, m. 43).

La tònica del partit no va canviar en el segon acte. El Villarreal tocava i tocava, però li costava crear perill. Per part seua, l’Athletic pressionava a dalt a la recerca d’un error en la circulació de la pilota dels grocs.

Emery va moure la banqueta amb l’objectiu de donar aire a l’equip. Fer Niño i Yeremy van entrar en passar l’hora de joc, mentre que poc després Estupiñán va ingressar en el camp.

Sergio Asenjo va haver d’aparéixer en el 72’ per a evitar el gol de Williams. El davanter va cabotejar a boca de canó un centre des de la banda dreta i es va topar amb els guants del porter palentí.

En els últims minuts, Emery va fer canvis ofensius. Va tornar després de la seua lesió Chukwueze, mentre que Jaume Costa va ocupar el lateral dret perquè Foyth fóra el migcampista. La valentia groga es va traduir en més atac del Submarí, però el marcador ja no es va moure.

El pròxim partit del Villarreal serà contra el FC Salzburg en la volta de la ronda de setzens de final de la UEFA Europa League a l’Estadi de la Ceràmica (dijous, 18.55 hores).

Athletic Club: Unai Simón; De Marcos, Yeray, Íñigo Martínez, Yuri; Berenguer (Capa, m. 78), Dani García, Unai López, Muniain; Raúl García (Villalibre, m. 82) i Williams.

Villarreal CF: Asenjo; Foyth, Albiol, Pau, Pedraza (Chukwueze, m. 85); Trigueros (Yeremy, m. 61), Capoue (Jaume Costa, m. 85), Parejo, Moi Gómez (Estupiñán, m. 70); Gerard i Paco Alcácer (Fer Niño, m. 61).

Gols: 0-1. Min. 15: Gerard. 1-1. Min. 43: Berenguer.

Àrbitre: Del Cerro Grande (C. Madrileny). Groga als locals Dani García i Unai López; així com als visitants Capoue i Foyth.

Incidències: partit corresponent a la jornada 24 de LaLiga disputat en San Mamés.