Retorn cardíac de la Champions (2-2)
||||||

El Villarreal i l’Atalanta signen taules en una encontre vibrant i amb moltes ocasions

El Villarreal va empatar davant l’Atalanta (2-2) en el retorn de la UEFA Champions League a l’Estadi de la Ceràmica. Tots dos conjunts van brillar en un gran partit amb gols, oportunitats i moltes emocions. Els italians van obrir el marcador amb un matiner gol de Freuler, al qual van contestar els grocs amb dues dianes de Trigueros i Danjuma. En el tram final del xoc, Gosens signaria la igualada.

En els prolegòmens de l’encontre Gerard Moreno va rebre el premi al Millor Jugador de la Temporada de l’Europa League 20-21 sobre el verd de l’Estadi de la Ceràmica. L’afició groga va reconéixer al davanter català amb una sonora ovació. Els deu minuts previs al partit van deixar un cúmul d’emocions en els quasi 13.000 ‘groguets’ que no van fallar a la seua cita amb el Villarreal CF i van acudir a l’Estadi de la Ceràmica, on va tornar a sonar l’himne de la Lliga de Campions deu campanyes després.

El partit va començar molt accidentat per als interessos del conjunt groc. L’Atalanta BC va començar l’encontre amb molta intensitat i posant en dificultats a l’equip d’Unai Emery. En el minut 6, el combinat italià es va avançar amb un matiner gol de Freuler. El migcampista suís va rebre en el cor de l’àrea una excel·lent assistència de Zapata i no va perdonar davant Rulli. Després de rebotar en els dos pals, la pilota va acabar en el fons de la xarxa.

Després del pitxer d’aigua freda que va suposar encaixar una miqueta tan ràpid, el Villarreal va tractar de reaccionar i igualar novament l’encontre. Els grocs intentaven trobar espais en l’anàrquic esquema italià. En el minut 20, Trigueros va provar fortuna amb un tret mossegat que va detindre Musso sense dificultat.

Amb la pilota en possessió del Submarí, l’Atalanta continuava arribant als voltants de la porteria defensada per Rulli. Amb cada robatori de pilota, l’esquadra italiana trobava la fórmula per a eixir ràpidament al contraatac. Amb pocs tocs i molta velocitat, aconseguien aguaitar l’àrea ‘grogueta’.

Abans del descans, el Villarreal va empatar l’encontre amb un gol de Manu Trigueros. Després d’una fantàstica combinació entre Capoue, Gerard i Pedraza. El defensa cordovés va cedir al cor de l’àrea perquè el talaverà arribara des de darrere i batera amb subtilesa a Musso.

El tram final del primer temps va ser un vendaval groc. Només tres minuts després d’igualar la contesa, el Villarreal va fregar el segon tant. Una parada miraculosa del meta local va frustrar el gol de Gerard, que va rematar a boca de canó una precisa pilota penjada per Dani Parejo en una acció d’estratègia.

A la tornada dels vestidors, el partit va reprendre l’incessant ritme que van oferir els primers 45 minuts. L’Atalanta va començar colpejant primer amb dues oportunitats que va atallar Gero Rulli poc després de començar el segon temps.

No obstant això, el colp de gràcia el donaria primer el Villarreal. El Submarí es va avançar amb un golàs de Danjuma, que va deixar grans centellejos de qualitat després del seu ingrés en el terreny de joc. L’atacant neerlandés va superar a Musso amb un estètic tret després de rebre una fabulosa assistència de Gerard a l’esquena de la defensa italiana.

En només un parell de minuts, la situació va canviar dràsticament per al Submarí. En el minut 82, l’Atalanta va anotar el gol de l’empat per mediació de Gosens i immediatament després Coquelin va ser expulsat en veure la segona cartolina per detindre amb un agarrón un contraatac de l’equip italià.

Així, els últims compassos del partit estaven cridats a ser de sacrifici i esforç per al Submarí, que havia de defensar el punt davant un Atalanta en superioritat. Malgrat això, va ser el Villarreal el que va tindre més a prop la victòria. Just abans del final de l’encontre Musso va salvar a l’equip visitant amb una impressionant estirada a una rematada de Gerard Moreno.

Villarreal CF: Rulli; Foyth, R. Albiol, Pau, A. Pedraza (Mario Gaspar, m. 87); Capoue (Coquelin, m. 60), M. Trigueros (Moi Gómez, m. 60), Parejo; Gerard, Dia (Danjuma, m. 60) i Yeremy (Alberto M., m. 72).

Atalanta BC: Musso; Toloi, Palomino, Djimsiti (Demiral, m. 60); Zappacosta, De Roon (Koopmeiners, m. 70), Freuler, Gosens; Malinovskyi (Pasalic, m. 70), Zapata (Ilicic, m. 70) i Pessina (Miranchuk, m. 79).

Gols: 0-1. Min. 6: Freuler. 1-1. Min. 39: M. Trigueros. 2-1. Min. 74: Danjuma. 2-2. Min. 82: Gosens

Àrbitre: Clément Turpin (Francia): Va amonestar als locals Capoue i Yeremy, així com al visitant De Roon. Va expulsar a Coquelin per doble groga en el minut 84.

Incidències: Partit entre el Villarreal CF i l’Atalanta BC, corresponent al primer encontre de la fase de grups de la UEFA Champions League celebrat en l’Estadi de la Ceràmica davant 12.918 espectadors.