Qüestió de pegada

ACF FOTOGRAFÍA

El Villarreal planta cara davant un Real Madrid que va tirar mà de la seua potència per a portar-se els tres punts (0-2)

El Villarreal no va poder davant el potentíssim Real Madrid en la visita dels blancs al Madrigal (0-2) en un xoc on els de Marcelino van controlar la pilota, van disposar d’ocasions i van mostrar bona imatge, però en el qual van acabar caent davant la tremendíssima pegada dels de Ancelotti. Amb un rosari d’ocasions, sobretot en la primera part, la pilota no va voler entrar per als de Marcelino, mentre que les merengues van traure petroli de les seues escasses aproximacions a la meta d’Asenjo.

Lluny d’acovardir-se, el Villarreal va assumir la seua condició de local des del primer moment i va prendre la iniciativa per a fer-se amb el control de la pilota. Els blancs, mentrestant, s’encomanaven a la fabulosa qualitat de la seua plantilla i a la mortal eixida a la contra que tan bons resultats li dóna. En el minut 6, Uche va donar el primer avís en disparar pegat al pal des de la vora de l’àrea xicoteta, però Casella va llegir bé la jugada i va buidar a córner. En el 12, era Vietto el que provava sort després d’una passada rasa de Moi, però el tir de l’argentí es va marxar fora.

El control del partit i les ocasions van ser per als grocs en la primera mitja hora. En el 28, Vietto, amb una extraordinària retallada, es va desfer de Sergio Ramos i Varane, per a quedar-se solament davant Casillas, però el seu potent tret, llunyà, es va perdre per la línia de fons. Un minut després, Mario empalmava des de fora de l’àrea un potent dretada ras després d’una nova arribada dels grocs, però Casillas, molt atent, va detenir la pilota.

El problema, com sempre que es tracta d’un equip gran, era el potencial del Real Madrid. En el 32, Modric va rebre a la vora de l’àrea i, amb un gran tret, va posar per davant a les merengues, que amb prou faenes havien tirat a porta fins al moment. Tampoc van perdonar els de Ancelotti en la seua segona oportunitat. Amb una passada llarga, Benzema va driblar al seu marcador i va donar la passada de la mort a Cristiano Ronaldo, que marcava a plaure.

Mentre, les oportunitats per als grocs se succeïen una vegada i una altra. En el 41, Trigueros empalmava un impressionant tret des de l’àrea xicoteta després de controlar un centre de Moi, però Marcelo va aparèixer del no-res i va desviar la pilota amb la planta de la seua bota. Acumulaven mèrits els de Marcelino, però eren els gols visitants els que, per desgràcia, pujaven al marcador.

La segona part va discórrer pels mateixos rumbs en el primer quart d’hora: el Submarí tenia el control de la pilota i del xoc, però el Madrid, conscient dels seus avantatge, s’agradava eixint des d’arrere per a crear perill. Ho intentaven de tota manera els grocs, si ben els de Ancelotti es tancaven a la perfecció i impedien la claredat de les oportunitats que el Villarreal va tenir en la primera part.

Els minuts transcorrien sense oportunitats clares per a cap dels dos equips i el partit va perdre en intensitat, però els dos conjunts esperen agotnats el seu moment per a bé retallar distàncies o ampliar la que ja tenien. En el 75, Jonathan dos Santos ho intentava amb un tir des de fora de l’àrea i Casillas, de nou ràpid en la reacció, va detenir el tir del mexicà. Ja sense ocasions en els últims quinze minuts, el Submarí certificava la seua derrota davant el conjunt madrileny.

Fitxa tècnica:

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Gabriel; Moi Gómez (Espinosa, 60’), Bruno, Trigueros (Jonathan dos Santos, 67’), Cani; Vietto i Uche (Giovani, 63’).

Real Madrid CF: Casillas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo (Nacho, 75’); Modric, Kroos, James (Illarra, 73’); Bale, Benzema (Isco, 83’) i Cristiano Ronaldo.

Gols: 0-1, min. 32: Modric. 0-2, min. 39: Cristiano Ronaldo.

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco (Comitè Navarro). Va amonestar a Sergio Ramos (37’) en el cas del Real Madrid.

Incidències: Partit corresponent a la sisena jornada de la Lliga BBVA entre el Villarreal CF i el Real Madrid CF disputat en l’estadi El Madrigal.