||||||

El Villarreal i el seu pas per l'Europa League

20 / 10 / 2020

El Submarí és l'equip que més partits ha disputat en aquesta competició a partir de la fase de grups

Un clàssic de la UEFA Europa League. El Villarreal CF inicia aquest dijous la seua huitena participació en la segona competició europea. Des de la seua creació en 2009, quan va substituir a l'antiga Copa de la UEFA, el Submarí s'ha convertit en un dels clubs referents d'aquest prestigiós torneig europeu.

Tenint en compte la present temporada, el Villarreal ha disputat huit de les dotze edicions d'aquesta jove competició. Així mateix, és el quart equip que més trobades oficials ha disputat en UEFA Europa League (80), després del Salzburg (84), el FCSB (83) i el Sevilla FC (81). No obstant això, és el primer comptant únicament trobades de la fase de grups cap avant, amb 75 partits.

El major assoliment del Villarreal en UEFA Europa League ha sigut aconseguir les semifinals fins a dues ocasions. El Submarí es va enfrontar davant el Porte FC en la campanya 2010/11 i enfront del Liverpool FC en el curs 2015/16.

El balanç del Submarí a Europa League és més que notable. En 80 trobades, l'equip ‘groguet’ ha sumat 44 victòries, 17 empats i 19 derrotes. Especialment destacada ha sigut l'actuació històrica del Vila-real en fase de grups. L'ha superada sempre que ha participat en UEFA Europa League i fins a tres ocasions ho ha fet com a líder.

Unai Emery, el rei de l'Europa League

Unai Emery és l'entrenador més reeixit de la història de l'Europa League. El tècnic d'Hondarribia ha alçat tres trofeus d'aquesta jove competició. Dirigint al Sevilla FC, va guanyar els entorxats de les temporades 2013-14, 2014-15 i 2015-16.

L'entrenador basc ha dirigit 79 partits en UEFA Europa League, 27 més que el segon tècnic amb més trobades oficials. Tot un històric de les banquetes europees.

Noticies relacionades

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL

Villarreal CF TV está emitiendo en directo