||||

20 anys del segon ascens a Primera Divisió

28 / 05 / 2020

El Villarreal va recuperar la categoria perduda en la 1998-99 el 28 de maig de 2000, només un any després del descens

Hui, dilluns 28 de maig, es compleixen 20 anys del segon ascens a Primera del Villarreal CF, que va recuperar la màxima categoria tan sols una temporada després de perdre-la. En aquella ocasió, el Submarí estava dirigit per Francisco Gómez ‘Paquito’, una de les figures mítiques d'aquell equip en el qual militaven jugadors com Gica Craioveanu, Pascual Donat, Diego Cagna, Moisés, Javi Gracia o Igor Tasevski.

L'ascens va arribar en la penúltima jornada en l'antic estadi El Madrigal amb un empat a un a Las Palmas –gol de Jorge López en el minut 12 al qual va seguir una miqueta de Tevenet que va suposar el 1-1- front que bastava als grocs per a recuperar la tan anhelada màxima categoria.

Calleja i Unanua, herois de l'ascens

En aquell planter històric que va aconseguir l'ascens hi havia dos membres de l'actual cos tècnic. L'entrenador del primer equip, Javi Calleja, feia els seus primers passos en el futbol professional, arribant a disputar nou partits aquella temporada. L'actual entrenador de porters, Jesús Unanua, també formava part de l'inesborrable equip que va certificar el retorn a Primera Divisió. Dos històrics 'groguets' que ara guien al Submarí des de la banqueta.

 

#HistoriaGrogueta

 

Noticies relacionades

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL

Villarreal CF TV está emitiendo en directo