||||

El Mini F avança amb pas ferm

09 / 03 / 2020

El conjunt groc està vivint la seua primera temporada amb ganes d'aprendre i gaudir del futbol com ‘groguets’

Bisoñez i molta energia. Aquestes dues característiques són el sant i senya del Mini F, un equip que respira il·lusió i guanyes per iniciar-se en el món del futbol de la mà del Villarreal CF. Per als joveníssims jugadors grocs, cada entrenament és una aventura que els ofereix diversió, però també grans coneixements. No sols futbolístics, també emocionals i quotidians. Molts d'ells els serviran per a la resta de la seua vida.

En aquestes edats, la figura dels tècnics és de vital importància. Exerceixen com a guies per als xicotets. “Són xiquets molt joves i sabem que és una gran responsabilitat. Tenim molta paciència amb ells i tractem d'inculcar-los conceptes bàsics del joc. Que entenguen què hem de pressionar, fer el camp gran o xicotet segons el moment de la trobada. Encara que això és només una xicoteta part de l'aprenentatge. En ser tan xicotets, resulta molt important gestionar les emocions, que no es frustren pels resultats i que entenguen que el futbol és un esport d'equip. Ací guanyem o perdem tots”, explica Jessica Collado, entrenadora groga i capitana del Femení A.

Molts dels xicotets futbolistes grocs del Mini F estan vivint aquesta temporada la seua primera experiència en el món de l'esport: “L'equip està compost majoritàriament per jugadors que estan tenint el seu primer contacte amb el futbol. Només tenim dos o tres jugadors que hagen completat els cursos de psicomotricitat”.

Treballar diàriament amb ganes i amb convicció és la clau de l'èxit. Els partits són el reflex de cada entrenament i així li ho transmeten als xics: “Busquem que estiguen concentrats, que no es despisten. Tenim molta paciència i els inculquem que si entrenem bé, anirem pel bon camí i ens eixirà les coses bé en els partits”.

Enquadrats en el Grup de plata, el conjunt groc somia amb signar una notable segona tornada de campionat. No obstant això, Jessi Collado recorda que els resultats són això de menys: “No li donem quasi importància. Per a nosaltres el primordial és que vinguen a passar-ho bé i guanyen autonomia. Enguany comencen a canviar-se i a dutxar-se sols. Encara els costa, però estem treballant perquè quan acabe la temporada aconseguim que sàpien manejar-se en el vestuari de manera independent”.

El Mini F, dirigit per Pascual Gallardo i Jessica Collado, està compost pels següents futbolistes: Alessandro de Angelis, Marc Sánchez, Álex Sáez, Isan Dan, Xuan Soler, Guillem Expósito, Adrián García, Carlos Ortega, Vicent Orenga, Mario Poy, Diego Alegre i Adriano Monzoníz.

Noticies relacionades

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL