||||

Des del Japó per aprendre de la Cantera Grogueta

17 / 02 / 2020

El Kashima Gakuen porta 18 anys visitant al Villarreal CF per la seua manera de treballar amb el futbol base

Un model a seguir en totes les parts del món. El Kashima Gakuen és l'equip juvenil de la Kashima Academy del Japó i ha estat tota la setmana entrenant i jugant en les instal·lacions esportives del Villarreal CF. I no és la primera vegada. Fins a 18 anys seguits porten venint des del Japó per aprendre de la metodologia de treball en la Cantera Grogueta. Pura fidelitat i admiració.

Els joves jugadors tenen edat juvenil i estan becats –la majoria— dins del programa de l'institut japonés. Els més de 30 prometedors futbolistes que vénen a Espanya viuen una experiència inoblidable. Aquesta setmana ha sigut especial, ja que a més dels entrenaments i partit habituals contra els equips de la Cantera Grogueta, van rebre la visita sorpresa de Marcos Senna. L'exjugador i actual membre del departament de Relacions Institucionals del club, va compartir amb ells una sessió en la qual no va faltar el gran ambient.

L'entrenador de l'equip juvenil és Masato Suzuki, un fidel seguidor del Villarreal des de la llunyania. El tècnic explica els motius de la col·laboració: “Sabíem que el Villarreal estava buscant una millora i evolució amb una metodologia diferent i nosaltres també vam voler participar en aqueixa progressió pel que vam signar el conveni com una de les acadèmies del Villarreal. Nosaltres som un equip d'un institut de la província de Ibaraki al Japó. Dins de la província som un dels millors equips, però no volem conformar-nos amb això i el Villarreal ens està ajudant amb la seua metodologia en el nostre creixement. Sobretot, busquem un aprenentatge continu tant dels entrenadors com dels jugadors, ja que és la clau per a créixer com a equip”.

Per a Masato Suzuki, eixir de la zona de confort és clau en el creixement: “Hi ha tantes coses que no pots saber… T'adones que el teu estàndard no és l'estàndard mundial… Gràcies a que portem 18 anys visitant al Villarreal em vaig adonar que he d'aprendre constantment. Als meus jugadors els he aconsellat que aprenen del Villarreal i la veritat és que així ho estan fent. Els veig amb molta predisposició”.

La passió pel Villarreal no sap de fronteres. De fet, el tècnic reconeix que el club està molt ben considerat al Japó: “Villarreal com a ciutat no és molt gran, però hi ha una afició incondicional i el Villarreal CF és molt volgut pel poble. És senzillament admirable. A mi personalment m'encanta Cazorla. És molt tècnic, només li conec com a jugador, però crec que és una molt bona persona perquè ho demostra amb el seu comportament en el camp”.

Noticies relacionades

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL