||||

Psicomotricitat, el motor de la Cantera Grogueta

12 / 02 / 2020

Fins a tres grups i 99 xiquets formen part de la secció més jove del Villarreal CF

Des de fa diverses temporades, són molts els clubs que estan apostant per anar un pas més enllà i començar a formar als jugadors des de ben xicotets. El Villarreal CF porta des de fa més de 10 campanyes desenvolupant una activitat especial per als xiquets d'entre tres i sis anys d'edat, a manera d'avantsala al futbol base de la Cantera Grogueta. El Curs de Psicomotricitat és una de les activitats més reeixides que organitza l'entitat i acumula un saldo summament positiu temporada rere temporada.a.  

El percentatge de xiquets que segueixen amb l'activitat futbolística una vegada han finalitzat el Curs de Psicomotricitat és molt elevat. De cada 40 xiquets, entre 25 o 27 continuen jugant a futbol a l'escola del Villarreal CF o del CD Roda. És a dir, la xifra d'abandons és molt baixa, a més que el fet de participar en l'activitat de psicomotricitat els prepara per a practicar qualsevol altre esport. Diversos dels xiquets que han passat per la secció de psicomotricitat es troben actualment en els equips de primera línia del club, com és l'Aleví A, que disputa la Lliga Promises i altres tornejos internacionals.

Aquesta temporada formen part de la secció de psicomotricitat fins a 99 xiquets, que es divideixen en tres grups diferents. Aquests es conformen segons l'any de naixement dels xicotets, però només el grup formant pels xics i xiques de 5 anys, els més majors, disputa encontres. El curs té la possibilitat en cas que es dugui a terme un o dos dies a la setmana, depenent de l'elecció de cada pare, que tria una activitat adequada d'esplai per a un sa creixement del seu fill.

Els partits serveixen per a anar emmotlant als joves futbolistes al context que es trobaran en el futbol base. Que s'acostumen a la presència de l'àrbitre, a saber estar en la banqueta, al fet que prenguen les seues pròpies decisions i escoltar els consells de l'entrenador i molt més. Aquests encontres es duen a terme cada dos o tres caps de setmana, per la qual cosa no se'ls fa competir de manera regular, simplement és un aprenentatge que els servirà en el futur.

D'aquesta forma, es busca potenciar les qualitats futbolístiques, però sobretot les humanes i més personals. L'objectiu és facilitar el desenvolupament global de la persona des de totes les seues àrees d'actuació: motriu, cognitiva i soci-afectiva, sent el joc l'activitat principal d'actuació i que tinga com a finalitat fer progressar la condició física dels xicotets. A més, l'activitat persegueix que els joves ‘groguets’ gaudisquen realitzant les diferents activitats i tinguen ganes de tornar. Fer esport mentre aprenen i comparteixen els valors que defensa el Villarreal CF, com el joc net, la companyonia o la humilitat.

Noticies relacionades

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL