La ciutat de Peníscola, al Nord de la Comunitat Valenciana, es troba en un punt privilegiat del Mediterrani espanyol.

Peníscola, un racó màgic

24 / 11 / 2014

La seua gastronomia està estretament lligada a la tradició i activitat pesquera del municipi

La ciutat de Peníscola, al Nord de la Comunitat Valenciana, es troba en un punt privilegiat del Mediterrani espanyol. Els 79 km2 d'extensió del municipi, 17 dels quals discorren paral·lels al litoral, es reparteixen equitativament entre les superfícies forestals i els càlids cultius mediterranis, entre els quals no falten el taronger, l'olivera i l'ametler.

La ciutat antiga, coronada per la que va ser habitada per el Papa Benedicto XIII, un castell-fortalesa del s. XIV, ocupa un imponent penyal que s'alça 64 m sobre el blau del mar; està unit al continent per un cordó d'arena que temps arrere era agranat per les ones durant els temporals, transformant a la ciutat en una efímera illa.

En contrast amb el casc antic, amb cases de façanes blanques i llindes blava mar, es troben els nous carrers i avingudes de la zona turística. Càlides aigües a l'estiu i tardor, es reparteixen entre les extenses platges de fina arena al nord de la ciutadella i belles cales flanquejades per abruptes penya-segats al sud. Excepcional oferta de patrimoni cultural, arquitectònic i natural que fa d'aquesta destinació un lloc excepcional en ple Mediterrani.

La seua gastronomia, estretament lligada a la tradició i activitat pesquera del municipi; l'oferta d'activitats nàutiques i un ampli ventall d'activitats culturals conformen part de l'oferta complementària de la destinació turística, eminentment familiar, que ha trobat en aquest segment el seu millor aliat.

Amb un clima deliciós a l'estiu i un entorn romàntic i relaxat durant els mesos d'hivern, Peníscola és un racó màgic per a visitar tot l'any, amb una llum i un magnetisme que ha convençut a artistes, fotògrafs i, fins i tot cineastes, que han fet de la Ciutat en el Mar una ciutat de cinema.

 

 

 

 

 

Noticies relacionades

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL