Miralcamp, el lloc perfecte per a convertir-se en futbolista
Miralcamp, el lloc perfecte per a convertir-se en futbolista

El Villarreal CF ha creat el clima idoni per a la formació integral dels joves talents del club

El Villarreal CF té la formació de joves talents en l’eix del seu projecte. Cada any, l’Estadio de la Cerámica és testimoni del debut de diversos futbolistes forjats a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza.

Miralcamp, factoria de joves talents

En el Villarreal CF, el compromís amb el futbol formatiu és innegociable. Fidel exemple d’això és que el primer equip compta amb nou futbolistes formats en la Cantera Grogueta, sent un dels clubs més destacats de LaLiga en aquesta parcel·la. Per si no fos prou, el Villarreal és l’únic club de Primera Divisió que té al filial jugant en la categoria de plata del futbol espanyol.

Tots aquests èxits no són fruit de la casualitat. El Villarreal CF treballa amb cura i dedicació la formació dels seus joves talents. El club ha creat el clima perfecte per al desenvolupament integral dels seus canteranos.

Al voltant d’un centenar d’adolescents conviuen en la Residència de Miralcamp, un edifici plenament adaptat a les necessitats dels joves, amb habitacions compartides, cafeteria, sales d’estudi, reunió, vídeo, informàtica i oci.

La rutina d’aquests xics comença ben d’hora. A les 7.00 hores, comencen el seu dia, desdejunant i acudint a l’IES Miralcamp, situat a escassos metres de la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza. Els més majors fins i tot estudien batxillerat a distància, sempre amb la supervisió i l’ajuda dels professors del Villarreal CF.

Després de l’horari de classes, arriba el torn del menjar. Els canteranos mengen en la cafeteria, al costat dels futbolistes del primer equip, en un entorn pròxim als seus ídols del Submarí.

Finalitzada el menjar, alguns ocupen les zones d’estudi i altres es calcen les botes per a iniciar els entrenaments, en funció dels horaris de cada categoria. Després d’una intensa jornada de futbol i deures, arriba el torn del sopar, al qual li segueix una estona de diversió i oci abans de les 00.00h, hora a la qual regna el descans a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza.

Compartir.