Placeholder canvas
La primera cita continental
La primera cita continental
||||||

El Villarreal va disputar el seu primer partit de competició europea davant el FH Hafnarfjörður en la Copa Intertoto de la temporada 2002/03

L’Estadi de la Ceràmica ha albergat vetlades europees per al record. En els últims 20 anys, el feu groc ha viscut quatre semifinals europees i gols eternament recordats com el d’Arruabarrena davant l’Inter de Milà en 2006 o el d’Adrián, deu anys després enfront del Liverpool FC.

Amb tant de record inesborrable, l’aventura del Villarreal CF per Europa va començar el 7 de juliol de 2002. Aquella vesprada, el Submarí va rebre al FH Hafnarfjörður en l’antic El Madrigal. El partit davant l’exòtic equip islandés corresponia a l’encontre d’anada de la Ronda 2 de la Copa Intertoto.

El Villarreal, dirigit per Víctor Muñoz, va saltar a la gespa de l’antic El Madrigal amb el següent onze: López Vallejo, Galván, Quique Álvarez, Unai, Arruabarrena, Jorge López, Galca, Calleja, Palerm, Guayre i Víctor Fernández. Els grocs van ser superiors al seu rival, al qual van superar per 2-0, amb gols de Víctor i Galván.

El Submarí va encarrilar l’eliminatòria abans de viatjar a la llunyana Islàndia, situada a més de 3.000 quilòmetres de Vila-real. Allí, el Submarí va empatar davant l’Hafnarfjörður (2-2), que es va avançar fins a dues ocasions en el marcador. Els gols de Jorge López i Galca en terres islandeses van certificar el passe a la següent ronda de la Copa Intertoto 2002.

Quasi 18 anys després, el Villarreal ha disputat 170 partits en competició europea, havent aconseguit 81 victòries, 47 empats i 42 derrotes.

#HistoriaGrogueta

Compartir.