La gesta del primer ascens a 1ª compleix 18 anys
La gesta del primer ascens a 1ª compleix 18 anys

VILLARREAL CF

El Villarreal va ascendir a la màxima categoria del futbol espanyol empatant davant el Compostel·la (1-1)

Hui, 24 de maig del 2016, es compleixen 18 anys del somiat primer ascens del Villarreal a la màxima categoria del futbol espanyol. La gesta es va produir a l’estadi Multiusos de San Lázaro, on el Submarí va eliminar al Compostel·la en la promoció d’ascens. De fet, donaven els seus últims cops de cua les festes de Sant Pasqual i la nit es presentava una mica freda a Vila-real, però un golàs d’Alberto Saavedra va acabar per canviar de cop tot el panorama a la ciutat de la Plana Baixa. El 24 de maig de 1998, el Villarreal certificava l’ascens a la màxima categoria després de donar la sorpresa a Santiago de Compostel·la amb un empat (1-1) que enviava al Submarí al capdamunt i del qual hui es compleixen 18 anys.

Els grocs van saber sobreposar-se a un tebi empat a zero en l’anada i a la condició de favorit del Compostel·la -al cap ia la fi encara militava a Primera- per assolir el deliri al Multiusos de San Lázaro. Van ser els castellonencs els que es van avançar amb aquell espectacular xut amb l’esquerra del sevillà des de fora de l’àrea que va acabar valent un ascens, però no van ser pocs els sofriments que va tenir superar el Submarí. En el 75 Chiba empatava per als gallecs i posava a l’afició groga a la vora d’un infart que es va transformar en eufòria amb el xiulet final de l’àrbitre.

Des de llavors, el Villarreal CF ha estat 16 temporades en la màxima categoria del futbol espanyol i en 10 d’elles ha jugat també competició europea. A més, en aquesta campanya 2015/2016, l’equip dirigit per Marcelino García Toral s’ha classificat per a la prèvia de la UEFA Champions League en quedar en quarta posició a la Lliga, pel que dintre de tan sols uns mesos els registres grocs seguiran ampliant-se, amb 17 temporades a Primera i 11 d’elles jugant també a Europa. Brillant.

Per repassar tota la història del Villarreal CF tan sols cal punxar en el següent enllaç: Història Villarreal CF.

Compartir.