Placeholder canvas
La Cantera Grogueta, en el seu millor moment
La Cantera Grogueta, en el seu millor moment

L’estructura del futbol base groc ja ha arrancat una de les temporades més importants de la seua història

La Cantera Grogueta està de dolç i, encara que la bona faena del futbol base del Villarreal sempre ha donat els seus fruits, aquesta temporada s’ha fet un pas més en totes les etapes de l’escola groga.

En la present campanya, Nico Jackson, vital en la consecució de l’ascens del filial fa a penes uns mesos, s’ha assentat en el primer equip, al qual tornen homes com Baena i Morlanes, també criats en la Cantera Grogueta i ara a les ordres d’Unai Emery, juntament amb altres talents ‘made in Miralcamp’ com Pau Torres, Yeremy Pino i un llarg etcètera.

En la dinàmica del primer equip, també entren els porters del Mini Submarí Iker Álvarez i Filip Jorgensen, a més de jugadors de camp, com Dela, entre altres, amb minuts en la UEFA Europa Conference League.

Quant al conjunt de Miguel Álvarez, l’equip ha aterrat de meravella en LaLiga SmartBank i competeix de tu a tu contra rivals d’entitat cada cap de setmana; un pas molt positiu per al creixement de moltes promeses de Miralcamp. A més de la plantilla del Villarreal B, també es beneficien de l’ascens jugadors del segon filial que pugen per a ajudar al Mini Submarí en els seus compromisos de lliga, com el migcampista castellonenc Rodri Alonso o el central de Jaén Abraham.

Talent provincial

De fet, Rodrigo és un dels baluards del club que sumen talent provincial en els principals equips groguets. Començant, per descomptat, per Pau Torres, es troben també casos com el de Migue Leal (Vila-real), Carlo Adriano (Vila-real/Benicàssim), Marcos Sánchez (Vila-real) o Jordi Ortega (Grau de Castelló). A ells se suma un gran elenc de futbolistes que comencen a jugar en les categories inferiors del Villarreal.

Un segon filial competitiu

El Villarreal C afronta una nova temporada en l’exigent Tercera RFEF, en la qual els joves groguets, alguns encara amb edat juvenil, s’enfronten a jugadors més experimentats d’equips de tota la Comunitat. Al comandament del segon filial groc, es troba Jandro Castro, nouvingut del CD Acero, amb el qual va quallar una gran campanya.

“Em sent molt content de formar part del Villarreal. És un club gran que fa les coses molt bé en la pedrera des de fa molts anys i, per a mi, era un gran pas vindre ací i l’he donat encantat. Arribe amb moltes ganes de treballar i estic molt content de pertànyer a aquest club. És un honor”, afirma el nou tècnic del Villarreal C.

Castro ja es declarava admirador del treball realitzat a Miralcamp abans d’arribar i el ratifica d’aquesta manera: “Des de fora, es veu que la pedrera funciona. Veus a qualsevol equip del Villarreal i té identitat i un perfil de jugador molt marcat. Tots, fins als porters, tenen bon tracte de pilota. Tots els responsables de la pedrera fan una gran faena i, ara que forme part d’aqueixa estructura, es veu més encara el treball. La gent inverteix moltes hores perquè tot vaja bé i ho estan aconseguint perquè els resultats són ací”.

El Villarreal Femení, en ple creixement

Si tot el club, en general, està de dolç, el Villarreal Femení, en particular, viu un moment d’expansió inigualable. Salvar la plaça en la Lliga F va ser vital, però les groguetes saben que no comencen a construir la casa per la teulada. “La permanència en Primera és molt important per a la consolidació del projecte i ens dona forces per a continuar creixent pas a pas i perquè les jugadores de pedrera tinguen un espill en el qual mirar-se i puguen somiar amb ser professionals”, assegura una de les coordinadores del Villarreal Femení, Patri Traver.

Així doncs, s’han implementat canvis significatius començant per les futbolistes de menor edat: “Després de la bona experiència de la temporada passada veient competir a les alevins en la lliga masculina, s’ha volgut donar continuïtat a la idea i enguany les infantils i les benjamins faran el propi”.

De fet, la creació d’aquest equip Benjamí és un altre dels passos que importants que s’han donat. A més, les jugadores cadets ja competeixen en categoria sènior, en el Femení D (acabat d’ascendir), C o B, segons el seu nivell.

Diversificació i internacionalització

D’altra banda, el Villarreal continua unint forces amb els seus clubs convinguts al voltant d’Espanya i de la resta del món. L’últim a sumar-se a la família del Submarí és el Gavà, una de les escoles més potents de la província de Barcelona. L’entitat catalana s’uneix al CD Roda, CE Vila d’Onda, UD Vall d’Uxó, Benicarló BF, Primer Toque, CD La Floresta, CD Oliver, Lacross Babel CF, Mislata UF, Elda Unión, UCD La Cañada Atlètico, CD Ontinyent i ADIUR Rosario (l’Argentina). A més, a través del projecte Villarreal Academy, el club vila-realense compta amb escoles als Estats Units (9), el Canadà (4), Austràlia (2), Kuwait, Malàisia, Israel, Mèxic, Bolívia i Corea.

Compartir.