skip to content
José Calduch, fundador del Villarreal
José Calduch, fundador del Villarreal
||||||

El club estrena la série especial ‘Memorias del centenario’ repassant la figura d’un home clau en l’història del Submarí

El Villarreal CF estrena ‘Memòries del centenari’, una sèrie documental que aprofundirà en els personatges i passatges més importants de la història del club groc. El primer lliurament relata la història de José Calduch, fundador del Vila-real i primer president de l’entitat, així com la fundació del primer club esportiu a la ciutat de Vila-real.

El reportatge, centrat en la figura del fundador, compta amb els testimoniatges de Gloria i Delfina Calduch, filles del fundador; de Vicente Gil, historiador i antic arxiver municipal de Vila-real; i Julián García Candau, prestigiós periodista de Vila-real.

José Calduch Almela, pioner i fundador

José Calduch Almela (Vila-real, 9 de març de 1900 – 23 d’octubre de 1996) va ser un important farmacèutic local, a més de fundador i primer president del Villarreal. En 1920, després de completar els seus estudis de Farmàcia a Barcelona, va tornar a Vila-real per a regentar la farmàcia familiar i, ja en 1923, va fundar el club de futbol de la ciutat i va encarregar la construcció del camp de futbol El Madrigal, ara conegut com a Estadi de la Ceràmica.

Contribueix en la construcció de l’Arxiu Històric!

Amb motiu del centenari del club, el Villarreal CF ha impulsat la creació de l’Arxiu Històric, un projecte l’objectiu del qual és reunir tot tipus de material vinculat al club, que permeta reconstruir i tornar a gaudir dels diferents passatges de la història del Submarí.

Aquesta és una iniciativa que, l’any de centenari del club, arriba per a quedar-se i amb la missió de recuperar les nostres arrels i enfortir els fonaments del club d’ara en avant. Per a dur-la a terme, el Villarreal CF convida als seus aficionats al fet que donen a conéixer fotos, vídeos, objectes o documents que puguen resultar d’utilitat per a formar un arxiu històric de qualitat.

Els aficionats poden contactar amb el club per a col·laborar en la iniciativa emplenant un formulari en línia, per telèfon (964 500 250) o acudint a la Tenda del Centre (dimarts i dimecres de 10.00 a 15.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores).

Ajuda’ns!

Compartir.