• estadio-de-la-ceramica-01
  • estadio-de-la-ceramica-02
  • estadio-de-la-ceramica-03
  • estadio-de-la-ceramica-04
  • estadio-de-la-ceramica-05
  • estadio-de-la-ceramica-06
  • estadio-de-la-ceramica-07
  • estadio-de-la-ceramica-08
  • estadio-de-la-ceramica-09
  • estadio-de-la-ceramica-10

Estadi de la Ceràmica / Calle Blasco Ibáñez, 2 / 12540 Vila-real (Castellón)

 

Visita el web oficial de l'Estadi de la Ceràmica

 

Estadi de la Ceràmica

L'Estadi de la Ceràmica és el camp de futbol on el Villarreal disputa els partits com a local. Té una capacitat de 22.000 espectadors i les dimensions del terreny de joc són de 105 x 68 metres. El feu groc està situat al costat de la Plaça del Llaurador de Vila-real i, curiosament, des de la seva inauguració en 1923 ha ocupat la mateixa localització. Paral·lel a la Mediterrània, que està a cinc quilòmetres, l’Estadi de la Cerámica’ està a una altura de 50 metres de desnivell respecte al mar.

La seua inauguració

El camp es va inaugurar el 17 de juny de 1923 amb el nom de 'Camp del Villarreal', encara que només dos anys després va començar a cridar-se 'El Madrigal'. El nom feia referència als terrenys de la partida rural sobre els quals es va edificar la instal·lació esportiva, que també es deien de la mateixa forma. El camp es va inaugurar amb la disputa d'un partit entre el CD Castellón i la SD Cervantes FC, dos dels equips de la capital de la província.

Les remodelacions

L'estadi groc va viure la seua primera ampliació durant l'estiu de 1952, aprofitant la fi de la competició. Aquella remodelació va servir també perquè el terreny de joc aconseguira les mateixes mides que l'Estadi Olímpic d'Hèlsinki, que eixe mateix any acollia els Jocs, i que va ser la referència per als clubs. Així, el rectangle de joc del camp va passar a tenir 104 x 65 m i va deixar arrere els 95 x 50 m d'abans.

En els anys 60 el Villarreal va construir una petita tribuna coberta i en la temporada 71/72 es va edificar la primitiva graderia del Gol Sud. La tribuna va començar a derrocar-se el 19 de juliol de 1988 per a donar pas a la construcció d'una nova graderia, que es va inaugurar el 8 de març de 1989 amb un partit amistós enfront de l'Atlético de Madrid.

Des del club es va aprofitar la celebració dels 75 anys de l'entitat per a realitzar la remodelació més important fins a l'actualitat i que ha configurat l'estructura de l'estadi. El Gol Sud va ser derruït el 22 de maig del 98 i va anar l'inici també de la construcció de la nova Tribuna coberta, l'amfiteatre, la graderia de Preferència i el Fons Nord. Les obres van finalitzar per a la temporada 99/00.

Primera instal·lació elèctrica

El camp va conèixer en 1973 la seua primera instal·lació elèctrica per a poder jugar els partits de futbol a última hora de la vesprada. L'ajuntament de la ciutat va col·locar quatre torres metàl·liques en cada cantonada del camp, amb nou focus halògens cadascuna d'elles. La il·luminació elèctrica es va estrenar el 16 de setembre de 1973 amb un partit de Tercera Divisió que va enfrontar al Villarreal amb la Societat Esportiva Eivissa i que va finalitzar amb 0-1 en el marcador.

La ubicació dels vestuaris

És curiós, però els vestuaris del nostre camp han tingut fins a quatre ubicacions diferents des que es va inaugurar el feu groc. Fins a la temporada 35/36, és a dir, durant dotze anys, els vestuaris van ocupar la zona de l'angle sud-est del terreny de joc. Des d'eixa data i fins als 60, es van situar en la parteix nord-est del camp. Amb la inauguració de la nova tribuna en 1989, van ocupar la parteix sud-oest per a acabar, amb l'última remodelació, en la seua ubicació actual, just sota la zona central de tribuna. Des del club aprofitem la celebració dels 75 anys de l'entitat, per a realitzar una remodelació molt important. L'antic Gol Sud va ser derruït el 22 de maig de 1998 i va ser l'inici també de la construcció de la nova Tribuna coberta, l'amfiteatre, la graderia de Preferència i el Fons Nord.

Després de patir diverses remodelacions, l'últim retoc fins hui va arribar a l'estiu de 2008 amb la construcció de la zona visitant, just damunt del Fons Nord i que permet a l'afició rival gaudir del partit amb total tranquil·litat. Amb capacitat para prop de 2.300 espectadors, va ser una remodelació exemplar.

'Els Casals Grocs'

L'estadi groc disposa de tot el confort per a aquells aficionats que vulguen un plus de serveis a l'hora de seguir els partits que el Villarreal disputa com a local. Per a ells, el Submarí disposa de 19 Casals Grocs. Dos de 21 places, nou de 20, set de 18 i un de 38 localitats. Tots estan enrajolats amb ceràmica dels patrocinadors de l'estadi i tenen un 'look' molt actual i modern. A més, després de l'última remodelació de 2017, s'han ampliat i dotat de més mobiliari per a més comoditat dels usuaris.

A més, i després de l'última remodelació de l'any 2008, els aficionats disposen també dels Casals Blaus (Blaus), ubicats en un lloc privilegiat en el Fons Nord i amb una infinitat de comoditats per als seguidors que no vulguin renunciar a cap comoditat.

'Els Casals Blaus'

Aprofitant la construcció de la graderia visitant, el Villarreal va ampliar la zona de les llotges privades, dotant El Madrigal de 27 nous 'casals'. Situats en la part superior del Fons Nord, els 27 Casals Blaus es divideixen en tres modalitats amb 22, 23 i 17 persones. Igual que els Casals Grocs, compten amb climatització, televisió amb retransmissió simultània del partit, servei de càtering, butaques individuals i accés independent.

Les noves banquetes

Amb la finalitat de millorar la visibilitat, el Villarreal va remodelar en l'estiu de 2013 tota la zona de banquetes, adaptant un estil similar al que llueixen alguns estadi de la Premier League. Així, la zona s'ha ampliat i ha guanyat altura, situant-se sobre part de la tribuna. Espaiosos i confortables, l'ampliació també va comportar la prolongació de la visera de Tribuna amb la finalitat d'oferir major protecció tant a aficionats com a futbolistes.

Gespa pionera

El Villarreal es va convertir en pioner a Espanya en instal·lar, abans que cap altre club nacional, una gespa mixta que combina fibra artificial amb herba natural. L'aposta del club va ser absoluta, ja que va optar per renovar la superfície dels seus tres camps més representatius: l'estadi, el camp d'entrenament del primer equip de la Ciutat Esportiva i el Mini Estadi, amb capacitat per a més de 5.000 espectadors. La superfície, Desso GrassMaster, és un sistema de gespa híbrida on s'injecten fibres sintètiques en el terreny, amb l'objectiu que les arrels de l'herba natural s'enrosquen entorn de les fibres artificials i així oferir un terreny més estable i durador.

Estrena de l'Estadi de la Ceràmica

El Villarreal CF va donar a conèixer, el diumenge 8 de gener del 2017, la nova denominació del seu estadi, que des de llavors va passar a anomenar-se 'Estadi de la Ceràmica', com a símbol representatiu i identificatiu de la província de Castelló, convertint-se així amb orgull en ambaixador d'un dels millors productes de la nostra terra i en un gran aparador d'aquest material extraordinari. A més, amb aquesta nova iniciativa, el club va generar una nova font d'ingressos, ja que moltes empreses del taulell de la província van decidir formar part del projecte com 'partners', tenint presència en els diferents suports de l'estadi i, amb això, una gran visibilitat nacional i internacional. Les empreses que formen part del 'Estadi de la Ceràmica' són: PAMESA, PORCELANOSA, ARGENTA CERÀMICA, TORRECID i ALTADIA com Patrocinadors Principals; i TAU CERÀMICA, BESTILE, ESMALGLASS-ITACA I COLOROBBIA com Patrocinadors Oficials;  INCOGAS, VIDRES, I KERAKOLL com Partners Oficiales.

El Fons Sud de l'Estadi de la Ceràmica llueix una façana completament revestida de gres porcelànic d'alt brillantor groc, representatiu i corporatiu del Villarreal CF. Un material, de gran elegància estètica, per al qual s'ha utilitzat un procés de polit d'última generació. Una ceràmica de màxima qualitat amb magnífiques prestacions com l'aïllament tèrmic i una excel·lent protecció solar i acústica. Es van col·locar 2.000 metres quadrats de revestiment amb el sistema de façana ventilada ceràmica. Tot, amb un sistema de doble fixació de màxima seguretat.

El frontal està il·luminat amb un modern i revolucionari sistema de llums LED. Més de 500 punts de llum que aconsegueixen resultats sorprenents. Un sistema controlat digitalment que permet realitzar canvis de colors i efectes, per activar dissenys i estils diferents. Una fórmula d'il·luminació d'alt rendiment i baix consum, gràcies a la regulació de temps i intensitats que repercuteix en l'estalvi energètic.

L'entorn de l'Estadi de la Ceràmica també es va transformar, ja que es va construir una nova plaça diàfana, amb especial protagonisme de material ceràmic en paviment i voreres, des de la qual s'aprecia una gran perspectiva de l'estadi i que serveix com a punt de reunió, trobada i espai per a poder realitzar diferents activitats per a tots els aficionats que vagin a gaudir del futbol. Amb aquesta obra es va millorar notablement en qüestions de seguretat, ja que hi ha major fluïdesa en la circulació de la gent en les zones limítrofes i en les vies d'evacuació del camp. A més, tots els veïns de Vila-real es beneficien d'un nou espai preparat per al desenvolupament de tot tipus d'esdeveniments, ja que en els baixos de l'estadi hi ha magatzem i zona de vestidors.

 

Arriba la 'Súper Tribuna'

En la seua constant aposta per l'evolució i adaptació als nous temps, el club va crear per a la temporada 2017-2018 la 'Súper Tribuna'. El treball realitzat va ser magnífic i més en un temps rècord, ja que en només uns mesos l'Estadi de la Ceràmica va presentar un aspecte espectacular, tant per dins com per fora.

És una nova zona dotada amb totes les comoditats per viure els partits del Villarreal CF des d'una perspectiva espectacular. A més de confortables butaques i televisió a la zona exterior, la 'Súper Tribuna' disposa en la seua zona interior de servei de càtering i una àmplia vidriera que permet una nova visió de l'espectacle futbolístic.

La 'Súper Tribuna' va ser la gran novetat de la temporada 17-18, perquè és una zona exclusiva, totalment de vidre, amb càtering i televisió i la millor vista al terreny de joc. Tant l'espectacular façana de la nova 'Súper Tribuna' com l'interior de la mateixa, estan enrajolats amb materials dels propis patrocinadors de l'Estadi de la Ceràmica. A l'exterior, el groc brilla igual que a la façana del Fons Sud. De fet, aquesta zona també té il·luminació LED.

La 'Súper Tribuna' dóna continuïtat a la imatge del fons sud inaugurat al gener de 2017: grans panells ceràmics grocs, amb il·luminació i so al seu interior. Visualment, la nova fisonomia de la tribuna elimina les escales d'accés exteriors, ampliant la façana fins al límit de l'actual vorera de l'estadi.

També es va ampliar la Llotja VIP (la zona interior, duplicant-la amb la creació de 2 noves plantes), els Casals Grocs i la zona de premsa. En definitiva, amb aquesta 'Súper Tribuna' es va guanyar en espai, en serveis i en la imatge de l'estadi.

“Entrelíneas”, el lloc perfecte per a les teues celebracions

El restaurant de l'Estadi de la Ceràmica és un dels llocs més bonics de l'estadi i està disponible per a esdeveniments particulars.

Amb una clàssica i cuidada decoració del Villarreal amb quadros històrics i fanals d'època, brinda la màxima comoditat i un servici magnífic per als interessats que vullguen llogar-ho amb l'objectiu de dur a terme batejos, comunions, sopars d'empresa, degustacions de productes, presentacions i qualsevol tipus de celebració particular. El recinte s'ubica en el cantó de l'estadi i l'entrada és enfront de la Plaça del Llaurador. 

Els interessats a reservar-ho poden comunicar-se telefònicament al 629 304 042.

 

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL