Injusta derrota davant el FC Barcelona (1-3)
||||||

El Villarreal cau davant els culers, malgrat meréixer major premi en l’Estadi de la Ceràmica

Dolorosa i injusta derrota davant el FC Barcelona (1-3). El Villarreal CF va caure davant el conjunt culer en un partit en el qual els ‘groguets’ van meréixer molt més. Els blaugranes van fer gala d’una gran efectivitat i van superar al Submarí amb dos gols en els últims minuts. El gol del Submarí el va marcar Chukwueze.

Els primers compassos de l’encontre van oferir emoció i oportunitats de gol. En el minut 4, el FC Barcelona va tindre la primera ocasió de la trobada. Abde va rematar amb la testa una pilota botada des del servei de cantonada, que va detindre Gero Rulli traient una gran manyopla.

Immediatament després va replicar el Submarí. Danjuma va recuperar la pilota en una posició compromesa per als interessos del conjunt blaugrana i, després de donar-se la volta, va buscar la porteria defensada per Ter Stegen. El seu colpege va impactar a la mà de Gerard Piqué. Per a sorpresa de tots, ni el col·legiat ni el VAR van assenyalar el que era un clar penal a favor del Villarreal. Incomprensible.

En aquest impressionant intercanvi de colps, abans d’aconseguir l’equador del primer temps, Memphis va marrar un mà a mà davant Rulli després de rebre una passada a l’espai de Frenkie de Jong. Més tard, en una acció a pilota parada, Pau va fregar el primer gol de la trobada amb un potent testarazo des del cor de l’àrea que no va trobar porteria.

A l’inici del segon temps, el FC Barcelona es va avançar en el marcador per mediació de Frenkie de Jong. El neerlandés va rematar a la xarxa un centre de Jordi Alba que va prolongar poc abans Memphis. En primera instància, l’acció va ser invalidada i, després de ser revisada pel VAR, el col·legiat va acabar donant per legal el gol blaugrana. Al Submarí li tocava anar a contra corrent.

Deu minuts després, el col·legiat va tornar a ser protagonista al no assenyalar penal en un clar agarrón en l’àrea d’Eric García a Raúl Albiol. Una vegada més, l’Estadi de la Ceràmica no donava crèdit.

La sort semblava no somriure al Villarreal que, en el minut 74, va tornar a perdonar una clara oportunitat per a igualar la contesa. Manu Trigueros va enviar alt un tret des del cor de l’àrea en una acció iniciada per Chukwueze des del perfil dret. No obstant això, només dos minuts després, el propi davanter nigerià va batre a Ter Stegen amb un tir col·locat després d’aprofitar una assistència de Danjuma.

Els últims minuts van fer despertar al millor Villarreal, que va arraconar al FC Barcelona. Trigueros i Danjuma van poder donar-li la volta al partit. En canvi, van ser els visitants els que van trobar el gol de la victòria per mediació de Memphis. A sobre, l’àrbitre, que no va veure dos clars penals a favor del Villarreal, sí que va assenyalar un per al FC Barcelona. Ho va convertir Coutinho. Injusta i dolorosa derrota en l’Estadi de la Ceràmica.

Villarreal CF: Rulli; Foyth, R. Albiol, Pau, A. Pedraza (Min. 65, Estupiñán); Capoue, Parejo, M. Trigueros (Min. 84, Dani Raba); Moi Gómez, Yeremy (Min. 65, Chukwueze) i Danjuma.

FC Barcelona: Ter Stegen; Eric, Piqué, R. Araujo, Jordi Alba (Min. 70, Mingueza); Sergio, Nico (Min. 80, Coutinho), F. De Jong; Gavi, Abde (Min. 66, O. Dembélé) i Memphis.

Gols: 0-1. Min 50: F. De Jong. 1-1. Min 77: Chukwueze. 1-2. Min 88: Memphis. 1-3. Min 94: Coutinho.

Àrbitre: Soto Grado (Comité de La Rioja). Va amonestar als locals Yeremy i Dani Raba, així com als visitants Jordi Alba i Piqué.

Incidències: Partit corresponent a la Jornada 15 de LaLiga disputat en l’Estadi de la Ceràmica davant 19.050 espectadors.