Inauguració oficial del renovat Estadi de la Ceràmica
Inauguració oficial del renovat Estadi de la Ceràmica

Fernando Roig i Ximo Puig van protagonitzar el tradicional tall de cinta que simbolitza l’estrena del reformat feu groguet

El renovat Estadi de la Ceràmica ja és una realitat. El president del Villarreal, Fernando Roig, ha inaugurat el remodelat feu groguet, en companyia del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; l’alcalde de Vila-real, José Benlloch; el president de la Diputació de Castelló, José Martí, així com diverses autoritats de caràcter provincial i local, amb un simbòlic i tradicional cort de cinta, situada al costat del nou córner del fons sud.

El Villarreal CF ha completat una ferma i forta aposta pel futur. El club groguet ha fet realitat amb gran esforç una impressionant reforma perquè l’Estadi de la Ceràmica es convertisca en un dels millors camps del vell continent. Aquest dissabte, després de més de set mesos i mig d’intenses obres en el feu groc, el Submarí tornarà a casa per a jugar davant el Valencia (16.15 hores) i estrenar així el seu restaurat camp, que culminarà la seua remodelació durant el primer trimestre del pròxim any 2023.

El projecte de remodelació de l’Estadi de la Ceràmica, que es va presentar el passat 11 de maig en el Restaurant El Ceramista, està liderat per IDOM, una prestigiosa empresa internacional d’enginyeria i arquitectura, que ja ha participat en importants projectes com la construcció del Nou Sant Mamés de l’Athletic Club, la remodelació de l’Estadi Monumental de River Plate, a més del disseny i construcció de la nova coberta de l’Estadi Ciutat de València. Per part seua, la gestió de les obres està a càrrec de l’empresa de construcció local, Alviben.

Una reforma impressionant en temps rècord

Sense temps que perdre, les obres van donar principi el dilluns 16 de maig. Un dia després de la penúltima jornada de LaLiga passada, que va suposar l’última trobada del Submarí en l’Estadi de la Ceràmica, es va alçar la gespa i es va donar per inaugurada una llarga reforma que tindria la seua inauguració oficial en l’última data de 2022 i que continuarà el seu curs fins a finalitzar completament durant el primer trimestre de 2023.

Un projecte de remodelació de 50 milions d’euros

La gran transformació de l’Estadi de la Ceràmica tindrà un cost aproximat de 50 milions d’euros. En ple any del centenari, el Villarreal CF ha fet un important esforç econòmic, malgrat les dificultats i la crisi de subministraments, per a modernitzar el seu camp i posar-lo a l’altura dels millors del món. Un important pas en l’evolució que experimenta el club temporada rere temporada des de l’arribada de Fernando Roig a la presidència.

Un impuls per al club, la ciutat i el sector ceràmic

Aquesta reforma és un important pas per al projecte del club groc estable, ambiciós i molt il·lusionant, però la remodelació no sols suposa un impuls per a l’entitat, sinó també per a la ciutat de Villarreal i, per descomptat, per a la projecció i exposició internacional del sector ceràmic de la nostra província, al qual, amb la seua actual denominació, el Villarreal pretén impulsar.

Les grans novetats de l’espectacular reforma

La remodelació de l’Estadi de la Ceràmica dota al camp groguet d’unitat arquitectònica en el seu conjunt i millora l’experiència dels aficionats, incorporant les més modernes infraestructures per a les retransmissions televisives, creant una atmosfera incomparable de futbol i integrant de manera més sostenible i amable amb l’entorn urbà.

Fins hui, amb la reforma s’ha completat el revestiment total de la façana de l’Estadi de la Ceràmica, s’ha tancat per complet el camp amb la construcció de la nova graderia a la cantonada, entre les graderies de Preferència i Fons Sud i s’ha instal·lat una nova coberta, que cobreix tot l’aforament de l’estadi i permet albergar totes les infraestructures televisives i millora la qualitat i l’experiència dels aficionats.

A més, ha renovat totes les localitats del camp, ha instal·lat dos videomarcadores gegants de 21×7 metres (300 m² de pantalla) i una megafonia espectacular, nova il·luminació esportiva i arquitectònica LED.

En els pròxims mesos, la reforma seguirà el seu curs, amb la construcció de nous espais interiors: una sala polivalent en coronació del Fons Sud amb vista al terreny de joc i a la plaça, la remodelació integral del Restaurant Entrelíneas i un nou espai per al museu del Villarreal CF. També s’incorporarà pròximament la Sky-Cam.

Així mateix, el club reafirmarà el seu compromís i aposta per les energies renovables, amb la instal·lació de panells fotovoltaics en la coberta per a l’autoconsum de l’estadi, amb el propòsit de generar un impacte mediambiental positiu.

Compartir.