La reforma
La reforma

L'Estadio de la Cerámica i la seua impressionant reforma

20230314 ObrasEstadioCeramica 014 1El projecte de remodelació de l’Estadio de la Cerámica l’ha liderat IDOM, una prestigiosa empresa internacional d’enginyeria i arquitectura, que ja ha participat en importants projectes com la construcció del Nuevo San Mamés de l’Athletic Club, la remodelació de l’Estadi Monumental de River Plate, a més del disseny i construcció de la nova coberta de l’Estadi Ciutat de València. Per part seua, la gestió de les obres està a càrrec de l’empresa de construcció local, Alviben.

Una reforma impressionant en temps rècord

Les obres van començar el dilluns 16 de maig de 2022. Un dia després de la penúltima jornada de LaLiga 2021-22, que va suposar l’últim partit del Submarí en l’Estadio de la Cerámica. Es va alçar la gespa i es va donar per inaugurada una llarga reforma que tindria la seua inauguració oficial en l’última data de 2022 i que continuarà el seu curs fins a finalitzar completament durant 2023.

Un projecte de remodelació de 50 milions d’euros

La gran transformació de l’Estadio de la Cerámica tindrà un cost aproximat de 50 milions d’euros. En ple any del centenari, el Villarreal CF ha fet un important esforç econòmic, malgrat les dificultats i la crisi de subministraments, per a modernitzar el seu camp i posar-lo a l’altura dels millors del món. Un important pas en l’evolució que experimenta el club temporada rere temporada des de l’arribada de Fernando Roig a la presidència.

Un impuls per al club, la ciutat i el sector ceràmic

Aquesta reforma és un important pas per al projecte del club groc estable, ambiciós i molt il·lusionant, però la remodelació no sols suposa un impuls per a l’entitat, sinó també per a la ciutat de Vila-real i, per descomptat, per a la projecció i exposició internacional del sector ceràmic de la nostra província, al qual, amb la seua actual denominació, el Villarreal pretén impulsar.

Les grans novetats de l’espectacular reforma

La remodelació de l’Estadio de la Cerámica dota al camp groguet d’unitat arquitectònica en el seu conjunt i millora l’experiència dels aficionats, incorporant les més modernes infraestructures per a les retransmissions televisives, creant una atmosfera incomparable de futbol i integrant de manera més sostenible i amable amb l’entorn urbà.

DJI 0064

Amb la reforma, s’ha completat el revestiment total de la façana de l’Estadio de la Cerámica, s’ha tancat per complet el camp amb la construcció de la nova graderia a la cantonada, entre les graderies de Preferència i Fons Sud i s’ha instal·lat una nova coberta, que cobreix tot l’aforament de l’estadi i permet albergar totes les infraestructures televisives i millora la qualitat i l’experiència dels aficionats.

A més, ha renovat totes les localitats del camp, ha instal·lat dos videomarcadores gegants de 21×7 metres (300 m² de pantalla) i una megafonia espectacular, nova il·luminació esportiva i arquitectònica LED. A nivell tècnic, també s’ha incorporat a l’estructura televisiva la Sky-Cam.

Durant 2023, la reforma seguirà el seu curs, amb la construcció de nous espais interiors: una sala polivalent en coronació del Fons Sud amb vista al terreny de joc i a la plaça, la remodelació integral del Restaurant Entrelíneas i un nou espai per al museu del Villarreal CF.

Així mateix, el club ha reafirmat el seu compromís i aposta per les energies renovables, amb la instal·lació de panells fotovoltaics en la coberta per a l’autoconsum de l’estadi, amb el propòsit de generar un impacte mediambiental positiu en la nostra societat.