Els penals aparten al Villarreal dels huitens
||||

La Cantera Grogueta cau davant l’AZ Alkmaar des dels onze metres després de remuntar dos gols en contra

El Villarreal UYL va caure de la manera més cruel en Països Baixos davant un bon AZ Alkmaar, el campió nacional neerlandés, remuntant un 3-1 en contra i caient en la tanda de penals per 3-3 (4-3). Els groguets, que es van avançar en el marcador, van deixar escapar l’avantatge, però van anar de menys a més durant els 90 minuts i van forçar la tanda decisiva. Álex Jiménez, Jorge Pascual i Bachuri van ser els golejadors grocs en aquesta ronda de Knockout play-offs de la UEFA Youth League.

L’AZ Alkmaar va començar el matx tractant de mantindre la possessió de la pilota al més pur estil holandés, però la pressió rere pèrdua i les transicions de l’equip dirigit per Pere Martí van donar els seus fruits molt prompte. Álex Jiménez va anotar el primer aprofitant un contraatac i definint a la perfecció amb un tir creuat, impossible d’atallar per al meta del conjunt neerlandés. Pocs minuts després, Nacho Nicolau va salvar als groguets de l’empat amb una impressionant parada, però Van Brederode va posar les taules en el marcador des del punt de penal. Precisament, des dels onze metres, també va ficar el segon Van Brederode. En tan sols 20 minutos, ja s’havien vist tres gols i les ocasions se succeïen.

El Villarreal continuava insistint mitjançant jugades col·lectives i arribant amb més pausa i tranquil·litat que en els primers minuts, fent-se a poc a poc amb el domini. No obstant això, no va poder materialitzar les seues contínues arribades a l’àrea amb ocasions clares, excepte un centre xut ras de Mangel, i el partit va arribar al descans amb el 2-1 en l’electrònic.

En la segona meitat, els primers 15 minuts van passar per una fase de joc estàtic i possessió dels de Pere Martí, però els locals mantenien una sòlida defensa i concedien poc al conjunt groguet. En aquest punt, el tècnic de Moncofa va donar entrada a Sergio Hinojosa i a Dani Clavijo. No obstant això, l’AZ no va tardar a anotar el tercer gol del xoc, obra de Meerdink, per a ampliar l’avantatge.

Però la Cantera Grogueta no es rendiria tan fàcilment i, poc després, Jorge Pascual, amb un control magnífic seguit d’una volea, es va fabricar el segon gol groguet per a retallar distàncies en el marcador. En el minut 87, Bachuri, acabat d’ingressar en el terreny de joc, puiso les taules en el marcador rematant de cap al segon pal a l’eixida d’un córner. Així doncs, el partit es va anar als penals i el Villarreal tenia de nou l’oportunitat de segellar el passe a huitens de la màxima competició continental juvenil. No obstant això, els llançaments des del punt fatídic van propiciar un desenllaç cruel per a la Cantera Grogueta, que s’acomiada de la Youth League.

Fitxa tècnica

AZ Alkmaar: Westerveld; Goes, Dekker, Poku (Mewerdink, m. 70), Twisk, De Jong, Van Brederode, Van Aken, Koster, Schouten i Engel.
Villarreal: Nacho Nicolau; Miguel Ángel Ruiz (Marcos Sánchez, m. 90), David Guerrero, Espigares, Pablo Navarro; T. Geralnik (Bachuri, m. 86), Joan García (Dani Clavijo, m. 66), Rodri Alonso; Pacheco (Hinojosa, m. 66), Jorge Pascual i Álex Jiménez (Joan Torrents, m. 89).
Gols: 0-1. Min. 9: Álex Jiménez. 1-1. Min. 14: Van Brederode (p.) 2-1. Min. 20: Van Brederode. 3-1. Min. 71: Meerdink. 3-2. Min. 76: Jorge Pascual. 3-3. Min. 87: Bachuri.
Àrbitre: Daniel Beckett. Va amonestar als locals Engel, Van Aken, així com als visitants David Guerrero, Jorge Pascual.
Incidències: Partit entre els combinats Sub-19 de l’AZ Alkmaar  el Villarreal CF, corresponent al Knockout Round Play-offs de la UEFA Youth League, disputat en el AFAS Trainingscomplex davant 400 espectadors.