Placeholder canvas
El Villarreal CF i Gasma, solidaris amb Itàlia
El Villarreal CF i Gasma, solidaris amb Itàlia

HOYOYO

El club impulsa la jornada benèfica per a la reconstrucció de l’Escola d’Hostaleria de Amatrice (Itàlia)

El Villarreal CF, amb tres jugadors italians a les seves files, impulsa la jornada benèfica organitzada per Gasma, el campus gastronòmic de la Universitat CEU Cardenal Herrera a Castelló, i que ensenyarà el proper 24 de novembre a elaborar i preparar la pasta amatriciana. Serà impartit per l’alumne italià Federico Lo bue que va iniciar els seus estudis en aquesta escola italiana. Hi haurà també ‘degustació amatriciana’ per obrir la iniciativa a tots aquells que vulguen col·laborar. La jornada se celebrarà el dijous 24 de novembre a les instal·lacions de Gasma (Vila Dolores, Av Enrique Gimeno, 67 Castelló) a partir de les 19.00 hores. També hi haurà ‘desgustació amatriciana’ per a tots aquells que vulguin aportar el seu granet de sorra. Per 10 euros podran degustar un plat de pasta amb beguda per sumar-se a aquesta acció altruista. Tot el recaptat es va destinar també a la reconstrucció de l’Escola d’Hostaleria de Amatrice. Per a més informació es pot escriure un correu electrònic a comunicacion@gasma.es.

El Villarreal CF torna a marcar un altre gol al suport total a les causes solidàries. Aquest cop, impulsant una iniciativa gastronòmica que té per objectiu ajudar a reconstruir l’Escola d’Hostaleria de Amatrice (Itàlia) devastada pel terratrèmol del passat mes d’agost. És una acció en la qual el submarí groc presta tota la seva cobertura i que viuen amb especial implicació seus tres jugadors transalpins: Bonera, Soriano i Sansone, aquest últim jugador també de la squadra azzurra.

Amatrice pràcticament ha desaparegut del mapa després del sisme del 24 d’agost que es va saldar amb més d’un centenar de víctimes mortals. La seva escola d’Hostaleria (Scuola Alberghiera) no és una excepció en aquest paisatge desolador: ha quedat molt danyada no només pel terratrèmol de fa tres mesos sinó pel sisme de finals d’octubre que va sacsejar també el centre d’Itàlia. Els seus alumnes han estat traslladats a l’Escola de la mateixa institució situada a Rieti, una de les escoles de més prestigi a Itàlia. Aquí és on precisament va iniciar els seus estudis Federico Lo bue. Lo bue, nascut a Castel di Tora -un petit poble d’aquesta província-, és l’alumne de gastronomia de la CEU-UCH que impartirà aquest curs benèfic la recaptació es destinarà íntegrament a la reconstrucció de l’Escola d’Hostaleria de Amatrice. Lo bue, que s’ha format també a Mèxic i Madrid, ensenyarà a elaborar a mà i a preparar la pasta amatriciana, de gran èxit a tot el centre d’Itàlia i especialment a la capital, a Roma. Serà un acte que s’organitza dins el format de Cooklovers de Gasma i tindrà lloc el proper dia 24 de novembre, just tres mesos després del fatídic sisme que va sacsejar tota la regió amb efectes devastadors i que es va emportar el que fins a aquest moment era un dels pobles més bonics d’Itàlia.

Gastronomia per transformar el món

“Estem parlant de gastronomia i de solidaritat. No ens quedem amb els braços creuats. En Gasma, al campus gastronòmic de la Universitat CEU Cardenal Herrera, entenem la gastronomia com una manera de transformar el món. En aquest cas, de reconstruir-lo “, són paraules de Lobue i que cal emmarcar dins dels valors d’aquesta institució on s’entén aquesta disciplina, sobretot, com una eina per millorar la societat. En aquesta línia van actuar els 60 millors xefs italians (Massimo Bottura, Moreno Cendroni, Maurizio, Sandro Serva, Genaro Esposito, Carlo Cracco o Mauro Uliassi, entre d’altres) el passat mes d’octubre organitzant tres sopars benèfiques sota una iniciativa batejada com “Les estrelles tornen a l’escola”. 

Cada ‘gra’ compte: plat O

Aquesta iniciativa del campus gastronòmic de la CEU-UCH està oberta a particulars, professionals i empreses i institucions que també vulguin col·laborar. A tal fi s’obrirà un plat 0, un número de compte, sota l’epígraf CookingforAmatrice per poder realitzar donacions. El repte no només és recaptar fons sinó també aconseguir tot el material de cuina que sigui possible per donar-los aquest Nadal a l’escola d’Amatrice. Serà el mateix Federico El Bue qui viatge a aquesta localitat italiana i faci lliurament als responsables d’aquesta escola que han valorat la iniciativa com “encomiable i altament positiva”.

 

Compartir.