skip to content
El Madrigal acollirà un partit solidari
El Madrigal acollirà un partit solidari
VILLARREAL CF

El club, la Fundació Tomando Conciencia i la Penya Matinera col·laboren per la cardioprotecció

Aquest migdia s’ha realitzat, en el Club Esportiu Arsenal de Barcelona, la presentació del partit solidari que se celebrarà en El Madrigal divendres 13 de maig com una de les accions del projecte ‘Batecs a Consciència’ de la Fundació Tomando Conciencia . L’estadi groc servirà de marc per realitzar el lliurament d’un desfibril·lador automàtic que serà instal·lat en la Ciutat Esportiva Pamesa Ceràmica, utilitzada pels equips del CD Roda. El partit que es jugarà en El Madrigal serà entre els membres de la Penya Matinera.

El projecte ‘Batecs a Consciència’ té com a objectiu la cardioprotecció dels camps de futbol no professionals amb la instal·lació de desfibril·ladors automàtics així com de promocionar els hàbits saludables entre els més joves. El Villarreal CF és pioner en matèria de cardioprotecció, ja que ha instal·lat 16 desfibril·ladors en camps de tota la província demostrant així la seua sensibilitat.

El Villarreal CF inverteix entre 150.000 i 200.000 euros en proves cardiològiques per a joves futbolistes

El Villarreal CF es preocupa per la salut dels joves futbolistes de tota la província de Castelló. Per això, el club està realitzant aquesta temporada, per iniciativa pròpia, unes 1.500 proves cardiològiques entre els futbolistes del primer equip i de la Cantera Grogueta (700) i els de els 41 clubs adherits al conveni Endavant Futbol Provincial (800). L’objectiu és detectar en els jugadors de 16 i 18 anys si hi ha arítmies o algun tipus de cardiopatia que pugui ser responsable d’una mort sobtada.

Les proves consisteixen en la consulta mèdica i les proves d’electrocardiograma i ecocardiograma. El club assumirà l’esforç econòmic que estarà entre 150.000 i 200.000 euros per temporada per dur a terme aquesta iniciativa en una labor social dins de la filosofia Endavant del club.

El Villarreal CF és un dels pocs clubs d’elit que compta amb un cardiòleg integrat dins dels serveis mèdics. Óscar Fabregat vetlla per la salut de tots aquests joves talents de Endavant Futbol Provincial i també per la de jugadors grocs, realitzant un programa de cardioprevenció. Des d’alevins (11-12 anys), Óscar Fabregat passa consulta i revisa absolutament a tots els futbolistes amb electrocardiogrames, ecocardiogrames i eventualment amb la prova ECG Holter, per detectar si hi ha arítmies o algun tipus de cardiopatia que pugui ser responsable d’una mort sobtada. En cas que es detecti alguna anomalia, s’intensifiquen les proves.

En les categories més petites -prebenjamines i benjamins- es fa una valoració menys exhaustiva, ja que els joves encara no s’han desenvolupat prou com per poder detectar anomalies cardiològiques.

Els esportistes de Endavant Esports també es realitzaran les proves cardiològiques

En breu, els esportistes de Endavant Esports també passaran aquestes proves cardiològiques amb tal de detectar en els esportistes de 16 i 18 anys si hi ha arítmies o algun tipus de cardiopatia que pugui ser responsable d’una mort sobtada. 

Cobertura mèdica per als esportistes de Endavant Esports

Els esportistes d’elit individuals que formen part de la iniciativa Endavant Esports compten amb el mateix tractament que un jugador del primer equip del Villarreal CF: mateixos metges, fisios, màquines i tractament corresponent. El club també dóna cobertura als clubs que formen part de Endavant Esports. La temporada passada es van realitzar unes 250 consultes/atencions a esportistes dels clubs patrocinats. Des d’aquesta temporada totes les atencions mèdiques dels clubs de Endavant Esports s’estan duent a terme a la Ciutat Esportiva Pamesa, augmentant el nombre de consultes respecte a la passada temporada pel creixement del projecte i la incorporació de més esportistes. Tot això suposa una despesa de 50.000 euros per temporada que assumeix el Villarreal Cf. Un esforç que mereix la pena.

Compartir.