El Benjamí A: Una família dins i fora del camp
El Benjamí A: Una família dins i fora del camp
||||

Els integrants de l’equip groguet es bolquen amb el seu company lesionat, Sergi Alcover

El Benjamí A va demostrar ser una autèntica família en la prèvia del seu partit davant el CD Onda! Per a entendre el perquè, ens remuntem a uns dies abans de la trobada. Sergi Alcover, un dels jugadors d’aquest equip que meravella en cada trobada, va caure en un entrenament i va caure malament amb el braç, amb la mala sort de patir una fractura de cúbit i ràdio. Segons compta Ferran Usó, tècnic del conjunt groc, “la part positiva és que li van operar de seguida i amb èxit. Estem segurs que tornarà a entrenar amb els seus companys molt prompte”.

Tot l’equip va mostrar el seu suport al jove jugador mostrant una samarreta amb el missatge ‘Ánimo, Sergi’ abans de disputar-se el xoc enfront del combinat ondense. “La idea va sorgir dels pares dels seus companys d’equip. Volien tindre un detall d’ànim per a donar-li forces i ens van traslladar la idea al cos tècnic. Ens va semblar perfecte, vam voler col·laborar i a Sergi li va fer molta il·lusió. El dia anterior també li vam fer una videollamada des del vestuari per a veure com estava”, explica l’entrenador vila-realenc.

Aquest xicotet gran gest no és casualitat. I és que aquestes joves promeses demostren diàriament ser una gran família: “Tenim la sort que és un grup de caràcter humà molt bo. Són molt bons companys entre ells i tenen bona relació tant dins com fora del camp”, confessa Usó. A més, el preparador groguet admet que “això es reflecteix en el camp a l’hora de passar-se la pilota, comunicar-se constantment i celebrar els gols tots junts. És un grup molt compromés amb l’equip i el cos tècnic”.

Així mateix, aquest equip no destaca solament en el pla humà, sinó que promet molt també en l’àmbit esportiu. Molts dels jugadors del Benjamí A porten compartint vestuari des que van iniciar la seua aventura al Villarreal en el prebenjamí B. “Els jugadors estan molt familiaritzats amb el vocabulari que utilitzem en la Cantera Grogueta i amb els patrons de conducta que volem en el joc. A vegades, fa falta molt poca intervenció per part nostra per a aconseguir el que esperem d’ells perquè porten tants anys que ho identifiquen per si mateixos”, subratlla Usó.

No obstant això, els jugadors nous, amb l’ajuda dels seus companys i del cos tècnic, sempre acaben adaptant-se a la particular metodologia de la Cantera Grogueta: “La majoria venen d’equips amb altres metodologies, però amb el feedback del cos tècnic i l’ajuda dels companys s’enganxen a la roda. Normalment, són xiquets molt intel·ligents i amb una gran capacitat d’adaptació i això facilita moltíssim la seua integració”, explica el jove formador del Villarreal.

La present temporada 2021-2022 augura diversió, entreteniment i èxits per a un Benjamí Al fet que espera complir amb tots els seus objectius al llarg d’aquesta campanya tant a nivell esportiu com extraesportiu. “A nivell esportiu volem que els xiquets siguen capaços de competir al seu màxim nivell, que no perden les ganes per millorar diàriament i que siguen capaces d’adquirir conceptes que no van tindre l’oportunitat en temporades anteriors per la pandèmia”, explica Usó, que afig que a nivell extraesportiu volen “continuar formant-los en aquells valors i motivacions més importants per al futbol”.

Aquestes joves promeses somien amb seguir el camí de jugadors com Pau Torres o Yeremy Pino, canteranos hui assentats en el primer equip. “Des del cos tècnic tractem de posar com a exemple a aquesta mena de jugadors i que sàpien que el club en el qual estan dona moltes oportunitats de progressar i cuida molt la pedrera. Ells ho tenen molt clar i es fixen molt en ells. Veuen com a ídols no sols als quals arriben al primer equip, sinó a molts jugadors de categories superiors en el club”, assegura Ferran Usó.

Plantilla: Alberto Canós, Arturo Albiñana, Daniel Serrano, Daniel Adel, Fran Molero, Iker Vicent, Jorge Beltrán, Juan Mesa, Leo Mezquita, Luis Filipe Laferte, Pablo Verchili i Sergi Alcover.

Cos tècnic: Ferran Usó, Juan Manuel Blasco, Cristian Sánchez, Carlos Moreno i Iván Pomba.

Compartir.