Ascale LALIGA FC Futures arriba a Vila-real

El Villarreal CF acull el torneig d’alevins més important d’Espanya per desena edició consecutiva

El XXXI Torneig Nacional Ascale LALIGA FC FUTURES se celebra el pròxim cap de setmana, del 7 al 9 de juny, per desé any seguit a Vila-real i per segona vegada consecutiva en un escenari de luxe: l’Estadio de la Cerámica.

El torneig d’alevins més importants d’Espanya ha trobat verdader acomodament a Vila-real, convertint la ciutat en l’epicentre del futbol base nacional en congregar als 20 millors equips sub-12 del país. Esta temporada el torneig patrocinat per Ascale del Grup Pamesa atraurà novament a quasi un miler de visitants arribats des d’altres punts d’Espanya i comptarà amb al voltant de 10.000 assistents a La Cerámica, igual que en passades edicions d’esta competició.

La cerimònia d’inauguració tindrà lloc el dijous 6 de juny a les 19.30h en La Cerámica. A partir de llavors, els partits de fase de grups es disputaran el divendres i el dissabte (de 10.00 a 13.00h), els quarts de final començaran el dissabte a la vesprada (18.00h) i les semifinals seran el diumenge (10.00 a 10.45h) i la gran final, el mateix dia a partir de les 13.00h.

L’Aleví A del Villarreal ha quedat emmarcat en el Grup B amb Real Sociedad, Athletic Club, Rayo Vallecano i Celta de Vigo. L’amfitrió del torneig debutarà el divendres a les 12.30 hores contra el quadre madrileny. El mateix divendres disputarà dos partits més, enfront de l’Athletic Club i el Celta, a les 17.00h i 19.00h, respectivament, i tancarà la fase de grups el dissabte a les 12.30h davant la Real Sociedad.

El calendari de partits confirmats per al Villarreal és el següent:

• Villarreal-Rayo Vallecano (divendres 7 de juny a les 12.30 hores)
  • Athletic Club-Villarreal (divendres 7 de juny a les 17.00 hores)
  • Villarreal-Celta de Vigo (divendres 7 de juny a les 19.00 hores)
  • Reial Sociedad-Villarreal (dissabte 8 de juny a les 12.30 hores)

Es pot consultar el calendari al complet en la web de LALIGA FC FUTURES

Els partits es donaran en directe en GOL Play, DAZN LALIGA i Movistar LALIGA TV a Espanya. També es podrà seguir en streaming des de les plataformes de LALIGA+, YouTube, Facebook, X, Twitch i TikTok de LALIGA EA Sports.

El sistema de competició consta de 48 partits en total. La fase de grups, els quarts de final i el 3r i 4t lloc consten de 12 minuts per part, amb un temps de descans de tres minuts. Les semifinals tindran una duració de 15 minuts per part, amb cinc minuts de descans. I finalment, la final seran 20 minutos per part amb deu minuts de descans.

El Villarreal, el tercer club amb millor palmarés

La Cantera Grogueta compta amb un palmarés en el torneig molt destacat, perquè s’ha alçat amb el trofeu del torneig fins a tres ocasions, sent el tercer club amb més títols per darrere d’FC Barcelona i Real Madrid.

La primera vegada que el conjunt groc es va coronar campió va ser en 2007 després de véncer en la final a la Real Sociedad. El segon títol data de 2016, quan un doblet de Paco i un altre gol de Daniel van servir per a imposar-se a l’Atlético de Madrid en la gran final celebrada ja a Villarreal. L’últim i més recent, aconseguit en 2021 contra el Sevilla, es va celebrar també a la Ciutat Esportiva Pamesa Cerámica.

A més, en 2017 també va aconseguir un subcampionat després de classificar-se a la final en el torn de penals i ser superat pel FC Barcelona amb un resultat de 3-1.