skip to content
Així és la nutrició de les promeses del Villarreal
Així és la nutrició de les promeses del Villarreal
||||

El cap dels Serveis Mèdics, Héctor Usó, explica com és la dieta dels jugadors de la Cantera Grogueta

No és un secret per a ningú la importància que té el futbol base per al Villarreal CF. La Cantera Grogueta és un referent del futbol formatiu a nivell mundial i és present en moltes de les millors competicions del planeta com LaLiga Promises Internacional o la UEFA Youth League. I un dels aspectes prioritaris en la formació de les joves promeses de Miralcamp és la nutrició. El cap dels Serveis Mèdics del club, Héctor Usó, compte com és la dieta dels jugadors groguets de categories inferiors.

“En la vida d’un esportista, la nutrició és summament important. Cal tindre en compte que el que ingerim és el que fa que puguem desenvolupar-nos a nivell d’estructura òssia, massa muscular i a nivell cerebral. És el que farà que tingues major capacitat energètica, tant per a córrer com per a recuperar-te. Si ingereixes el que correspon, tens més possibilitats de traure el màxim rendiment del teu cos”, explica Héctor Usó.

L’encarregat de gestionar aquesta important parcel·la tant en el primer equip com en l’acadèmia subratlla la importància que té la nutrició dels més joves per al club: “Al Villarreal creiem que un canterano és tan important com un jugador del primer equip. Ens agrada que els serveis mèdics del primer equip treballen també amb la base perquè és el futur del club. Evidentment, també tenim gent que ens ajuda amb el futbol base, com és el cas d’altres nutricionistes”.

Com és la dieta d’un jugador de la Cantera?

Segons compta Usó, “es busquen clarament dues coses”. “Ens basem molt en els aliments de temporada i de proximitat, que són fonamentals. Hem d’atendre també un doble requisit. Hem de traure el màxim rendiment a nivell esportiu, però també li dediquen molt temps als estudis. Abunden fruites i verdures i proteïnes d’alta qualitat, com les del peix o els ous, però també els hidrats de carboni, com la quinoa. Utilitzem àcids grassos, com els del peix, la fruita seca o l’alvocat pel tema dels estudis”, argumenta el professional groguet.

Un altre dels aspectes a tindre en compte és la variació segons l’etapa de cada jugador i les seues característiques personals: “Variem en funció de l’edat i la complexió física. També fem estudis antropomètrics per a saber quin percentatge de greix i massa muscular té cada jugador i els adaptem la dieta sobre la base d’això. La quantitat d’hidrats de carboni, proteïnes i greixos varien segons el dia de la setmana. La dieta no és igual un dilluns que un divendres”.

La Cantera Grogueta, referent en nutrició

Va usar revela que el Villarreal va ser un pioner en l’àmbit de la nutrició per a les seues canteranos: “Quan no estava feta ni la Ciutat Esportiva, el Villarreal ja desenvolupava plans nutricionals per als xavals que estaven en pisos del club. Fernando Roig Negueroles sempre va creure que la nutrició era molt important per a tots els esportistes i, des que va començar a fer-se càrrec del Villarreal, ja va iniciar un pla en aquest sentit”.

No obstant això, amb la construcció de Miralcamp, tot va ser més senzill: “En aquells dies hi havia una cuinera per a les cases dels canteranos, però amb la Ciutat Esportiva, ja vam fer un pas més i vam tindre els nostres propis plans més avançats”.

L’objectiu, tal com confessa Va usar, és inculcar-los aquests hàbits saludables perquè puguen fer ús d’ells la resta de la seua vida: “Està molt bé que els donem menjar ací, però hem de saber que el dia de demà eixiran als seus pisos i han de saber què menjar perquè la filosofia del Villarreal és la formació, tant a nivell esportiu com nutricional i acadèmic. Encara que algun dia isquen del Vila-real, volem sentir-nos satisfets de la formació que els hem donat”.

Així doncs, els jugadors de la Cantera Grogueta es troben en un entorn idoni per a adquirir coneixements de nutrició, ja que la dieta es complementa amb tallers i formacions per a futbolistes i cossos tècnics, amb l’objectiu de donar a l’alimentació el valor que mereix.

Compartir.