Placeholder canvas
Així conviuen les futures estreles del Villarreal en la residència
Així conviuen les futures estreles del Villarreal en la residència

Els infantils Jesús Espejo i Dani Anquela expliquen la seua adaptació a la vida a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza

Molts són els joves que ho deixen tot arrere i parteixen de les seues cases amb una motxilla plena de somnis. La residència del Villarreal CF està plena d’ells. El cordovés Jesús Espejo Gallego, central de l’Infantil Roda i el saragossà Daniel Anquela Guardiola, davanter de l’Infantil A, parlen sobre la seua vida en la residència de la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza, la seua adaptació a aquesta, estant lluny de les seues famílies per a aconseguir l’objectiu que es plantegen i el seu amor per l’esport rei, que continuen practicant al més alt nivell defensant l’elàstica groga.

Sobre la seua adaptació a la residència, Jesús, que es troba en el seu primer any, compte que els inicis no han sigut fàcils: “Al principi em va costar una mica i vaig plorar algun dia perquè era difícil estar sense la meua família, però amb el pas del temps m’he adaptat bé i estic molt content ací”. Dani, que ja afronta la seua segona temporada a Miralcamp, afegeix la importància de sentir-se com a casa i de deixar-se ajudar per les persones que li envolten: “Aquest és el meu segon any ací. L’any passat em va costar una mica adaptar-me, però els tutors i els companys de resi em van ajudar molt”.

CVF1606

La vida en la residència

Aquests joves groguets expliquen com és el seu dia a dia, des que s’alcen fins que es fiquen al llit passant per les classes en l’institut, els entrenaments, les hores d’estudi i les converses telefòniques amb les seues famílies. “Després de l’institut, mengem i agafem una estona el mòbil i juguem al ping pong o al futbolí. Després ens anem a l’aula, a entrenar i parlem una estona amb la família”, relata el central andalús, que manté el contacte diari amb els seus pares. “Estic tota la vesprada en contacte per WhatsApp i després els cride”, afegeix. En aquest sentit, l’ariet aragonés confessa que parla amb la seua família “tots els dies mínim una vegada”.

Fora de les classes en l’institut i dels terrenys de joc, els xavals de la residència són una família. “Solem compartir habitació quatre companys d’equip. Són ja com una família”, subratlla Dani. A més, tal com explica Jesús, “tots els jugadors d’Infantil Roda i Infantil A anem al mateix institut”, l’IES Miralcamp, just al costat de la Ciutat Esportiva, per la qual cosa passen tot el dia junts.

Yeremy com a ídol i La Ceràmica com a entreteniment

Els xicotets de la residència de Miralcamp es veuen reflectits en els seus ídols del primer equip i del Villarreal B que van dormir no fa tants anys en les mateixes habitacions en les quals ells fan el propi ara. Yeremy, Baena, Jorgensen, Sergio Lozano o Collado són només alguns dels molts exemples. “M’intente fixar en Yeremy Pi perquè una tutoria em va parlar d’ell i em va dir que havia sigut ací en la resi i ara està en el primer equip”, detalla el defensa Infantil de primer any.

A aquests mateixos ídols els veuen cada cap de setmana en l’Estadio de la Cerámica, on acudeixen a veure els partits acompanyats dels seus tutors. “Veurem sempre el Villarreal B i el primer equip. Encara que siga entresemana sempre ens intenten portar”, explica Dani, al que el seu company Jesús afig que “a l’hivern, quan feia molt de fred hem faltat algun dia, però ara que fa millor temps anirem sempre”.

Jesús i Dani continuen perseguint els seus somnis per a algun dia arribar a defensar l’elàstica groga en un escenari que visiten setmanalment. I és que la màgia d’imaginar saltar al verd de l’Estadio de la Cerámica corre per les seues venes. Potser en uns anys arriben a compartir vestuari amb els seus ídols com Yeremy o Baena.

Compartir.