A l’Europa League per la porta gran! (1-3)
HOYOYO

El Villarreal acaba LaLiga Santander en cinquè lloc després de superar al València en el derbi de Mestalla

Per la porta gran. El Villarreal es va classificar brillantment per a la propera edició de la UEFA Europa League després de superar al València en l’última jornada per 1-3 i finalitzar LaLiga Santander en una extraordinària cinquena posició amb 67 punts. Un triomf en el derbi que permet a l’Submarí posar la cirereta a una magnífica temporada. Els grocs depenien de si mateixos en l’última jornada i no van fallar.

El partit va començar de la millor manera possible. No s’havia complert el primer minut del duel i el Submarí es va avançar al marcador. Roberto Soldado va aprofitar un error defensiu de la saga ‘che’ i va anotar amb un impressionant xut amb la dreta creuat que va entrar per tot l’escaire. El ‘9’ no ho va celebrar pel seu passat valencianista.

Des d’eixe moment, el Villarreal era a la UEFA Europa League si era capaç de mantenir la seua renda. Era igual el que fessin Athletic Club i Real Sociedad al Vicente Calderón i Balaídos, respectivament.

El Submarí va començar el partit ferm en defensa, conscient del que es jugava al envit, i incisiu en atac. Així, l’equip de Fran Escribá va seguir creant perill. La jugada polèmica del partit va arribar en el minut 9, just quan Santos va empènyer per darrere a Soldado dins l’àrea. El col·legiat, Fernández Borbalán, no ho va interpretar com a penal.

Amb el pas dels minuts, el conjunt ‘che’ va anar millorant en el seu joc. De fet, va haver de emergir la figura d’Andrés Fernández per evitar l’empat valencianista. Primer, rebutjant un xut a boca de canó de Parejo, mentre que poc després desviant un altre xut des de prop de Gayà.

El València va empatar en l’inici del segon acte amb un cop de cap de Nani. El portuguès va connectar amb la testa una centrada des de l’esquerra de Rodrigo i la pilota va entrar ajustada al pal.

Va reaccionar el Submarí al cop i ho va fer a lo gran. Manu Trigueros va marcar l’1-2 després d’una excepcional jugada de l’atac groc que va acabar amb una centrada rasa de Jonathan dos Santos i el posterior remat de Trigueros amb la bota esquerra llançant-se al terra. El Villarreal cobrava de nou avantatge, però encara li tocaria patir. Andrés Fernández va tornar a fer una gran aturada després d’un cop de cap de Zaza (m. 71).

D’aquí fins al final, l’equip de Escribà va mostrar la seua versió més sòlida, creant perill al contraatac. Bakambu va tenir a la seua bota dreta el 1-3, però el seu xut li va eixir massa centrat. Qui no va fallar va ser Sansone. El davanter italo-germànic va rebre una passada interior d’Adrián i va marcar amb l’esquerra col·locant l’esfèric a la xarxa pel pal curt.

En acabar en el cinquè lloc, el Villarreal jugarà la Fase de Grups de la propera edició de la UEFA Europa League. Grans!

València CF: Jaume; Montoya (Munir, m. 69), Santos, Mangala, Gayà; Joao Cancelo, Carlos Soler, Parejo, Nani (Bakkali, m. 85); Rodrigo (Santi Mina, m. 79) i Zaza.

Villarreal CF: Andrés; Mario, Bonera, Álvaro, Jaume Costa; Jonathan dos Santos, Bruno, Trigueros, Soriano (Sansone, m. 73); Bakambu (Rodrigo, m. 86) i Soldado (Adrián, m. 67).

Gols: 0-1. Min. 1: Soldado. 1-1. Min. 53: Nani. 1-2. Min. 57: Trigueros. 1-3. Min. 87: Sansone.

Àrbitre: Fernández Borbalán (C. Andalús). Groga als locals Zaza i Parejo; així com als visitants Jaume Costa i Bakambu.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 38 de LaLiga Santander disputat a l’estadi de Mestalla. Es va guardar un minut de silenci en memòria de Jesús Barrachina, expresident del València CF.