||||||

Històric Villarreal ‘made in Spain’

23 / 02 / 2020

Per primera vegada en els seus 20 temporades en Primera, el Submarí ha format amb 11 espanyols en l'equip titular

Una alineació per a la història. El Villarreal CF ha format aquesta nit davant l'Atlético de Madrid amb 11 jugadors titulars nascuts a Espanya. Una circumstància que no s'havia donat en les 20 temporades en les quals el Submarí ha militat en la màxima categoria del futbol espanyol.
 
Hui, diumenge 23 de febrer del 2020, Javi Calleja ha col·locat sobre la gespa de l'estadi Wanda Metropolitano al següent equip titular que ja ha passat a formar part de la història del club: Asenjo; Rubén Peña, Albiol, Pau, Alberto Moreno; Cazorla, Iborra, Trigueros, Moi Gómez; Gerard i Paco Alcácer.
 
A més, cal destacar que d'aqueixos 11 jugadors espanyols, fins a cinc futbolistes són naturals de la Comunitat Valenciana. 
 
La gesta de l'ascens davant el Compostela va ser amb 11 nacionals
 
Per a trobar l'última vegada que el Villarreal va formar amb 11 jugadors espanyols en competició de lliga va ser quan jugava en Segona Divisió A en la temporada 1997-1998. Cal remuntar-se fins al 24 de maig de 1998. Una data màgica per als ‘groguets’, ja que va ser el partit de tornada de la promoció d'ascens a Primera a Santiago de Compostel·la (1-1). Aquell dia, el Villarreal va aconseguir la gesta col·locant sobre el camp al següent onze titular: Palop; Pascual, Serer, Roberto, Arregi; Ángel Luis, Antonio Díaz, Alberto Saavedra, Javi Prats, Iñaki; i Paco Salillas.
 
La primera alineació en Primera va comptar amb 10 espanyols
 
L'estrena del Villarreal CF en Primera Divisió va ser en el Santiago Bernabéu davant el Real Madrid en un partit que data del 31 d'agost de 1998. El tècnic groc, José Antonio Irulegi, va triar un onze titular en el qual tan sols va formar un futbolista nascut fora d'Espanya. Va ser el cas de Gica Craioveanu, que curiosament va ser l'autor del primer gol del Villarreal en Primera.
 
El ‘11’ del Villarreal en aquell partit el van formar els següents jugadors: Palop; Pascual, Serer, Robert, Arregi; Gerardo, Albelda, Antonio Díaz, Alfaro; Moisés i Craioveanu.
 
Des de llavors, en diverses ocasions s'ha donat la circumstància de coincidir 10 espanyols en l'equip titular, però mai 11. Producte nacional.

Noticies relacionades

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL